Zagreb, 6. prosinca 2017. - U danima kad se biraju najbolji sportaši u prošlih 365 dana, svjetsko priznanje stiglo je u ruke najuvjerljivije hrvatske nacionalne sportske momčadi.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija proglašena je za momčad godine u izboru krovne međunarodne udruge sportova na vodi (Fina). U ženskoj konkurenciji istovrsni epitet pripao je vaterpolisticama Sjedinjenih Američkih Država.
Momčad aktualnih svjetskih prvaka s ovogodišnjeg SP-a u Mađarskoj potvrdila je zasluženost ove titule dodatnim izborom laureata. Naime, još jedan trofej (od ukupno šest kategorija) završio je u Lijepoj našoj - najboljim svjetskim vaterpolskim trenerom u 2017. godini proglašen je hrvatski izbornik Ivica Tucak.
- Veliko je to priznanje za hrvatski vaterpolo i želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u našem veličanstvenom uspjehu, od ljudi u Savezu do trenera i igrača. Nadam se da ćemo u budućnosti donijeti Hrvatskoj još puno medalja - poruka je najboljeg svjetskog vaterpolskog stratega. (hoo/vk)