Zagreb, 6. prosinca 2017. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) odradit će svoju 12. sjednicu u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine (u 11.30), u prostorijama zagrebačke središnjice udruge na Trgu Krešimira Ćosića 11.

Kao i na prošlim sjednicama ove jeseni pred „olimpijskom vladom“ je opsežan dnevni red, iskazan u čak 16 točaka. U "uvodnom" dijelu članovi Vijeća HOO-a raspravljat će o točkama vezanim za financijsko poslovanje olimpijske udruge - o izmjenama i dopunama Financijskog plana za godinu na izmaku, te o konačnom Nacrtu programa javnih potreba sporta i Financijskom planu HOO-a za 2018. godinu. Potom će na dnevnom redu biti brojni dopisi iz nacionalnih sportskih saveza, gotovo dvadeset zahtjeva za razmatranje...

Pet je nacionalnih sportskih saveza (predvođenih Hrvatskim savezom za obaranje ruke) zatražilo izmjenu svog statusa u članstvu HOO-a, a za četiri sporta potrebne su izmjene ili dopune nomenklature, drugim riječima - dodatno definiranje sportskih grana unutar njih. Sedam je nacionalnih sportskih saveza uputilo HOO-u zahtjev za davanje pozitivnog mišljenja za organizaciju SP-a, EP-a i drugih međunarodnih priredbi u Lijepoj našoj, a tri su sportska saveza zatražila očitovanje HOO-a o prijamu sportaša u hrvatsko državljanstvo.  

Budući da je Veliki dan hrvatskoga sporta 20. prosinca, ova je sjednica idealan trenutak da Vijeće HOO-a verificira odluke o najboljim sportaši(ca)ma i trenerima u 2017. godini, kao i o dobitnicima Nagrade Matija Ljubek. (hoo/vk)