Zagreb, 17. studenoga 2017. - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) sastat će se u Lausannei 5. i 6. prosinca 2017. godine, a glavna tema dvodnevne sjednice nastup je ruskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u veljači iduće godine.

O (ne)sudjelovanju ruskih sportaša na XXIII. zimskim olimpijskim igrama Izvršni odbor MOO-a odlučit će na temelju nalaza dvaju povjerenstava, koja su istraživala slučaj dopinga domaćih (ruskih) predstavnika tijekom ZOI-ja u Sočiju 2014. godine. Na čelu povjerenstva su bivši švicarski predsjednik Samuel Schmid i član MOO-a Denis Oswald. 

Kako su priopćili iz švicarske središnjice MOO-a, odluka bi trebala biti objavljena već prvog dana zasjedanja (5. prosinca u 19.30), i to na prvoj od dvije konferencije za novinare predsjednika MOO-a Thomasa Bacha.
Akreditacijski zahtjevi za medije mogu se predati putem službene stranice MOO-a do 1. prosinca, a predstavnici medija koji neće biti u Lausannei, moći će putem telekonferencije pratiti izlaganja predsjednika MOO-a pred novinarima i 5. i 6. prosinca. (hoo/vk)