Zagreb, 3. studenoga 2017. - Pred članovima Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 11. je sjednica, otkako djeluje u aktualnom sazivu. Nadnevak je 7. studenoga 2017. godine (u 13 sati), mjesto održavanja Vila Dalmacija u Splitu, predsjedavatelj će biti čelnik HOO-a Zlatko Mateša.

Na dnevnom je redu 15 točaka, a među brojnim izvješćima i informacijama za članove Vijeća, posebno zanimljivo bit će ono o participiranju krovne udruge hrvatskog sporta u programima Europske unije. Aktivnosti HOO-a u tom segmentu djelovanja u neprekidnoj su dinamici, najizraženije su kroz projekte programa Erasmus+:Sport, ali otvaraju se i neki drugi izazovi unutar EU-fondova.
Članovi Vijeća očitovat će se o Strateškim problemima razvoja nacionalnih sportskih saveza, te se upoznati s nacrtom razvojne Strategije RH do 2030. godine. Kao i obično, glasovat će o izmjenama i dopunama Odluka o sportašima-korisnicima razvojnih programa HOO-a, kao i korisnicima razvojnog programa za trenere.
Nazočni će dobiti informaciju i o pripremama za održavanje 46. glavne skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Zagrebu 24. i 25. studenoga, te o proslavi Velikog dana hrvatskog sporta, predviđenoj za 20. prosinca ove godine. (hoo/vk)