Zagreb, 5. listopada 2017. - Na Zagrebačkom velesajmu svečano je otvoren Sport Fest (od 5. do 8. listopada), jedinstveni sportski sajam u ovom dijelu Europe. U nazočnosti brojnih posjetitelja, predstavnika sportskih saveza i klubova te sajamskih izlagača, Sport Fest je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Tijekom četiri dana posjetitelji će se upoznati s inovacijama iz svijeta nogometa, košarke, rukometa, tenisa, biciklizma, bodybuildinga i mnogih drugih sportova, a imat će priliku i okušati se u brojnim natjecanjima i radionicama. Tako će učenici osnovnih i srednjih škola imati mogućnost natjecanja u stolnom tenisu i mini odbojci. Naravno, bit će to odlična prilika i za druženje s poznatim hrvatskim sportašima.


Nakon svečanog otvaranja sportskog sajma priređene su prve demonstracijske izvedbe, u kojima su se predstavili članovi Hrvatskog kendo saveza, juniorke hrvatskog cheerleading sastava i boksački klub Gladijator iz Zagreba. Mlade boksačke snage - Toni Filipi, Domagoj Lovrečki i Bruno Knježević, pod stručnim vodstvom trenera Tome Kadića, okupljenima su prikazali sparing borbe.

Ove godine predstavit će se više od 110 izlagača i 65 sportova. Najviše interesa privlači predstavljanje rukometnog Eura 2018., kojem je domaćin Hrvatska, te sudjelovanje u nagradnoj igri #TORONTOUR koja omogućava odlazak na finalni vikend prvenstva i turnir u FIFA 18 na PlayStationu.

Hrvatski olimpijski odbor na svome će štandu premijerno izložiti sportsku opremu, marke 4F, koju će nositi hrvatski olimpijci već na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u veljači iduće godine. Prema procjenama organizatora, do nedjelje u 19 sati kada se zatvara, Sport Fest će privući pozornost dvadesetak tisuća posjetitelja. (hoo/vk)

Facebook HOO-a