Zagreb, 1. rujna 2017. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 9. redovnu sjednicu Vijeća koja će se održati u ponedjeljak, 4. rujna u 10 i 30 u sjedištu HOO-a u Zagrebu. Ključna tema je polugodišnje Izvješće HOO-a o izvršenju programa javnih potreba sporta državne razine za koji je zadužen, uz osvrt na izvješća Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Sportske televizije (SPTV) čiji je osnivač.


Posebna točka su izvješća o realizaciji razvojnih programa HOO-a za sportaše i trenere te prijedlozi koji bi, prema nedavno dorađenim kriterijima, bili dobar preduvjet za ostvarenje sportskih rezultata i olimpijsku pripremu za Zimske olimpijske igre Pjongčang 2018. i Olimpijske igre Tokio 2020.

Vijeće će raspraviti o marketinškim aktivnostima i njihovim učincima u prvom polugodištu novog ciklusa do OI Tokio 2020. godine te pregovora s hrvatskim gospodarskim subjektima koji su se već dokazali kao pouzdani partneri HOO-a ili će to postati nakon pregovora koji su u tijeku.

Vijeće će razmotriti prijedlog projekta "Za karijeru i nakon športske karijere 2017.- 2020." utemljen na Nacionalnom programu razvoja sportske karijere sportaša te strateški važnim ciljevima potpore kategoriziranim sportašima u školovanju.

Na dnevnom redu Vijeća su informacije o pripremi proslave Hrvatskog olimpijskog dana (10. rujna) koji će ove godine obilježiti nizom sportsko - rekreativnih aktivnosti u organizaciji ureda za programe sporta na lokalnoj razini HOO-a te posebnom proslavom 25. obljetnice nastupa na ljetnim Olimpijskim igrama pod vlastitom zastavom - OI Barcelona 1992., a koja će se održati 12. rujna u 13 sati u hotelu Panorama u Zagrebu. Gosti ove posebne svečanosti su članovi prve Hrvatske olimpijske delegacije na ljetnim igrama i prvi osvajači hrvatskih odličja od osamostaljenja Republike Hrvatske među kojima je i svjetski teniski prvak, olimpijac Goran Ivanišević, osvajač dviju bronci i hrvatski stjegonoša.

Odbor za dodjelu Nagrade Dražen Petrović pod vodstvom predsjednika, olimpijca Damira Matina podijelit će s Vijećem informaciju o mladim darovitim sportašima kojima će se 11. rujna na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović dodijeliti ova prestižna Nagrada za 2017. godinu.

O zaključcima Vijeća izvijestit ćemo na stranici www.hoo.hr  

(hoo/rj)