Zagreb, 19. srpnja 2017. – Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop, čestitali su Peri Stojniću koji je na zasjedanju Glavne skupštine Međunarodne samostrelske unije (IAU), održane u Osijeku 14. srpnja 2017. godine, izabran je za predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu.

Pero Stojnić tu je funkciju obnašao i u periodu od 1999. do 2003. godine a Skupština IAU-a ga je 2003. godine imenovala doživotnim ambasadorom samostrelskog sporta.

 

„U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo Vam iskrene čestitke na izboru za predsjednika Međunarodne samostrelske unije. Veliko je to priznanje, kako za Vas osobno tako i za hrvatski samostrelski sport. Uvjereni smo kako ćete u naredne četiri godine vođeni svojom stručnošću ostaviti traga u razvoju ovog sporta na međunarodnoj razini te u najboljem svjetlu predstavljati cjelokupni hrvatski sport“ piše u čestitki čelnika HOO-a.

 

Spomenimo i to da je na Glavnoj skupštini Branko Pereglin, direktor reprezentacije u Hrvatskom streljačkom savezu izabran za člana tehničke komisije IAU-a za discipline Field. (hoo/msč)