Ispis

Gizzeria, 17. srpnja 2017. – Sedamnaestogodišnji Martin Dolenc, član Pomerskog kluba „Karkadur“ novi je europski prvak u kiteboardingu u disciplini TT slalom.  Europsko prvenstvo je održano u talijanskoj Gizzeriji od 12 do 16. srpnja 2017. godine. 


TT slalom je disciplina u kojoj natjecatelji osim što obilaze bove preskaču prepreke na svom putu niz vjetar, a imati ćemo priliku vidjeti je i na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu 2018. godine. 


Već je prvoga dana natjecanja sa dvije pobjede u dva odvožena plova Martin dao naslutiti da bi mogao napraviti dobar rezultat. Prednost je zadržao do kraja natjecanja, ostavivši iza sebe na drugom mjestu višestrukog europskog prvaka, Britanca Olivera Bridga, te bivšeg svjetskog prvaka, Nijemca Floriana Grubera na trećem mjestu. Na prvenstvu je nastupio 121 natjecatelj iz 21 zemlje.


Na osvojeno naslovu Matinu s čestitali predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop: „Najiskrenije ti čestitamo na osvajanju naslova europskog prvaka u kiteboardingu u disciplini TT slalom! Posebno nas veseli što si ovaj veliki uspjeh postigao odvaživši se nastupiti u seniorskoj konkurenciji“ stoji, između ostalog, u čestitki. (hoo/msč)