Ispis

LAUSANNE, 6. srpnja 2017. (Hina) - Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei s novim hrvatskim rekordom i najboljim rezultatom u svijetu ove godine od 68.43 metara.

 

Kolak je u Lauseanni za čak dva metra i 25 centimetara popravila svoj dosadašnji najbolji rezultat s kojim je i stigla do zlata u Rio de Janeiru 18. kolovoza prošle godine, te je zasjela na prvo mjesto svjetskih ljestvica ove godine pretekavši Turkinju Edu Tugsuz (67.21m).

 

Kao i u Riju, Kolak je do pobjede stigla u posljednjoj šestoj seriji u koju je ušla kao drugoplasirana s rezultatom 66.65 iz treće serije, što je tada bio i hrvatski rekord. Bolja od nje bila je svjetska rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova sa 67.40m. No, tada je 22-godišnja Ludbrežanka bacila najbolji hitac u svijetu u posljednje četiri godine.

 

Kolak je u Lauseannu stigla s najboljim hicem sezone od 65.23m, a tu je daljinu u četvrtak prebacila tri puta, jer je u petoj seriji njeno kolje palo na 65.78m.

 

Treće mjesto zauzela je Australka Kathryn Mitchell sa 66.12m.

(Hina) xzm yzm

---------------------------

 

Zlatnoj olimpijki i pobjednici Dijamantne lige u Lausannei Sari Kolak čestitku su uputili predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop. 

"Draga Sara, najsrdačnije čestitamo na novom nevjerojatnom uspjehu i rezultatu u bacanju koplja. Uvjereni smo da je ovaj rezutat Tvoga sportskog dara koji se potvrđuje iz nastupa u nastup, itekakav poticaj mladim sportašima i stručnim stožerima koji rade na dobrobit sportaša i hrvatskog sporta. Čestitamo i želimo još mnogo uspjeha".

(hoo/rj)