Ispis

Zagreb, 5. srpnja 2017. – Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je 4. srpnja 2017. godine pod predsjedanjem srebrne olimpijke i dopredsjednice Hrvatskog kluba olimpijaca Danire Bilić svoju 2. sjednicu.Zagreb, 5. srpnja 2017. – Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je 4. srpnja 2017. godine pod predsjedanjem srebrne olimpijke i dopredsjednice Hrvatskog kluba olimpijaca Danire Bilić svoju 2. sjednicu.


Najvažnija točka dnevnog reda bila je rasprava o programu rada za razdoblje 2017.-2020. koji je jednoglasno usvojen.  HFPO će i u narednom razdoblju nastaviti podizati svijesti šire javnosti o fair playu, a to će činiti prije svega kroz suradnju s nacionalnim sportskim savezima, Hrvatskom olimpijskom akademijom, Središnjim državnim uredom za sport, Agencijom za odgoj i obrazovanje te Hrvatskim školskim sportskim savezom. Promidžba fair playa u sportu bit će sastavni dio Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji se održava svake godine u svibnju, a planirane su i neke druge promidžbene aktivnosti poput potpisivanja Povelje fair playa prije odlaska sportaša na Olimpijski festival europske mladeži, uključivanje u marketinške kampanje Hrvatskog olimpijskog odbora te organizacija okruglog stola povodom obilježavanja 10. godišnjice osnivanja HFPO-a. Kao i proteklih godina, HFPO će i dalje prikupljati primjere fair ponašanja u sportu kako bi se krajem godine, na proslavi Velikog dana hrvatskog sporta, najzaslužnijem dodijelila Nagrada HOO-a za fair play. 


HFPO je utemeljen odlukom Vijeća HOO-a 10. svibnja 2006. godine. Zadaća mu je sustavno promicanje vrijednosti fair playa na načelima tolerancije i međusobnog poštovanja u svim oblicima sporta te doprinos njegovu napretku prema pravilima Međunarodnoga i Europskoga fair play pokreta. (hoo/msč)