Ispis

ZAGREB, 13. lipnja 2017. (Hina) - Hrvatski klub olimpijaca, koji je jučer za novog predsjednika izabrao Željka Jerkova, osudio je u utorak huliganski napad na našu najuspješniju olimpijku svih vremena a danas najvišu državnu dužnosnicu u području sporta Janicu Kostelić.

"Hrvatski klub olimpijaca osuđuje huliganski napad na Janicu Kostelić kao osobu, olimpijku, a danas i kao državnu dužnosnicu u području sporta, koja se, nakon brojnih sportskih uspjeha, uključila u nastojanje da pridonese daljnjem razvoju hrvatskog sporta.


Olimpijci mogu razumjeti da pojedinci imaju drugačije mišljenje i stav vezano uz njezino političko djelovanje, ali smatramo da sport prije svega treba biti mjesto tolerancije i dijaloga. Sport u svojoj osnovi povezuje ljude različitih vjerskih, nacionalnih i političkih pogleda i nikako ne bi trebao biti mjestom neprihvatljivog društvenog ponašanja.


Vjerujemo i želimo da navijačke skupine i njihovi pripadnici budu konstruktivna podrška i partner svim dionicima sporta u stvaranju boljih uvjeta za ostvarivanje novih sportskih uspjeha naših sportašica i sportaša, u duhu olimpijskih vrijednosti", stoji u priopćenju KHO-a kojeg su potpisali predsjednik Željko Jerkov i glavni tajnik dr. sc. Damir Škaro.