Ispis

Zagreb, 17. svibnja 2017. (Hina) - Uz moto "BeActive" u srijedu je na zagrebačkom Jarunu predstavljen treći Europski tjedan sporta kojeg od 23. do 30. rujna organizira Središnji državni ured za šport.


Ovu veliku međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe, a Hrvatska je njezinim dijelom sada već treću godinu zaredom. I ove godine Europski tjedan sporta obuhvatit će velik broj aktivnosti na zagrebačkom Jarunu namijenjenih građanima svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti, s ciljem poticanja na aktivniji i zdraviji život.


"Svi mi imamo potencijal za bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću neovisno o dobi, fizičkoj spremi ili invaliditetu, a potrebno je samo odabrati vrstu treninga koji nam najbolje odgovara", kazala je ma predstavljanju ovogodišnjeg programa "BeActive" na Jarunu državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.


Jarun će biti središnje mjesto događanja Europskog tjedna sporta koji će se tijekom cijelog tjedna održavati i u ostalim gradovima Hrvatske s namjerom da se građane svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti potakne na aktivniji i zdraviji život.


"Recite mi samo jedan razlog zbog kojeg netko ne bi došao na Jarun ili neko drugo mjesto za rekreaciju i potpuno besplatno vježbao i time pripomogao svome zdravlju", kazala je Janica Kostelić napomenuvši da će Europski tjedan biti službeno otvoren na Jarunu 23. rujna ,


Uz Janicu Kostelić na predstavljanju Europskog tjedna sporta nazočni su bili i voditeljica službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Marija Crnković,, hrvatski veslač, ambasador projekta Damir Martin, bivša hrvatska rukometašica i ambasadorica projekta Maida Arslanagić te kondicijski trener i član stožera hrvatske vaterpolske i rukometne reprezentacije Pero Kuterovac.


Na Jarunu će u sklopu Europskog tjedna sporta biti postavljeni sportski tereni i posebne zone na kojima će građani svih uzrasta moći okušati u prakticiranju gotovo svih vrsta sporta, ali i upoznati se s ponudom sportskih klubova, fitness centara te saznati više o važnosti zdrave prehrane. Posebni programi bit će organizirani u školama kao i u tvrtkama diljem Hrvatske s ciljem skretanja pozornosti na važnost rekreacije i relaksacije na radnom mjestu.


"Važno je podići svijest o važnosti sporta i fizičke aktivnosti u Hrvatskoj i utjecati na stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem sport jer sport i fizička aktivnosti moraju biti dostupne svima", zaključila je državna tajnica za šport Janica Kostelić. (Hina) xad yad