Ispis

Zagreb, 9. svibnja 2017. – Hrvatski olimpijski odbor (HOO) domaćin je sastanka radne grupe za marketing nacionalnih olimpijskih odbora (NOO) zemalja Srednje i Jugoistočne Europe koji se od 11. do 13. svibnja 2017. godine održava u Poreču.

Sastanak će u Gradu Poreču, dugogodišnjem sponzoru HOO-a, okupiti direktore marketinga Poljskog, Slovačkog, Češkog, Srpskog, Slovenskog i Hrvatskog olimpijskog odbora u čije ime će sastanku prisustvovati pomoćnik glavnog tajnika za marketing Ranko Ćetković.

 

Razmatrat će se mogućnosti zajedničkog organiziranja nacionalnih kuća na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i Tokiju. Posebno će biti govora o zajedničkom nastupu Slovenskog i Hrvatskog olimpijskog odbora u predstavljanju turističke ponude dviju država u Slovenskoj kući u Pjongčangu. Sudionici sastanka predstavit će neke od regionalnih projekata te razmijenit svoja iskustva u marketinškoj promidžbi na društvenim mrežama. Jedna od tema bit će i ambush marketing ili marketing iz zasjede te kako se od njega zaštititi, s obzirom na činjenicu da mnoge tvrtke koje nisu sponzori NOO-a posežu za ovom vrstom oglašavanja. Na dnevnom redu je i mogućnost financiranja pojedinih marketinških projekata NOO-a iz sredstava koja ostvaruje marketing Međunarodnog olimpijskog odbora. (hoo/msč)