Ispis

Zagreb, 8. svibnja 2017. (Hina) - Nakon sedam radionica s predstavnicima lokalnih sportskih zajednica koje su održane u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Bjelovaru i Varaždinu te s predstavnicima nacionalnih saveza, voditeljica Radnog tijela za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta Sandra Čorak izjavila je kako je iznimno zadovoljna diskusijama na kojima je iznesen cijeli niz konstruktivnih prijedloga.


U pet radionica bili su uključeni predstavnici neolimpijskih i olimpijskih sportskih saveza te pridruženih i privremenih članova Hrvatskog olimpijskog odbora. Predstavljen im je dosadašnji rad na Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa sporta, zaključci sa sedam prethodno održanih radionica te se raspravljalo o temama u raznim područjima - sustavu financiranja, stručnim kadrovima u sportu, sportskoj infrastrukturi, provođenjima programa i uključenosti saveza na lokalnoj razini, zdravstvenim pregledima sportaša, sportsko-rekreacijskom vježbanju te mnogim drugima.


"Izuzetno sam zadovoljna diskusijama na dosadašnjim radionicama, pogotovo u onim sredinama koje već imaju izrađene strategije razvoja sporta, kao što su Primorsko-goranska, Karlovačka i Istarska županija. Sa njima je bilo lakše razgovarati, ali i svi ostali su ocijenili pozitivno našu inicijativu, a u razgovorima su najviše isticali nedovoljnu suradnju nacionalnih sportskih saveza s lokalnim zajednicama. Sudionici sastanka istaknuli su uvjerenje da bi ta suradnja sada mogla biti bolja formiranjem Središnjeg državnog ureda za šport", kazala je za Hinu voditeljica Radnog tijela Sanda Čorak.


Predstavnici nacionalnih saveza predložili su svoje modele rješavanja problema u sportu, koji će biti uključeni u mjere Akcijskog plana Nacionalnog programa sporta te iznijeli niz konstruktivnih prijedloga kojima će se unaprijediti sustav sporta. (Hina) xad yggab