Ispis

Zagreb, 27. travnja 2017. - U sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora u Zagrebu održana je u četvrtak, 27. travnja tematska radionica s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza (NSS) o prijedlogu Nacrta Nacionalnog programa sporta i procjeni učinka propisa važećeg Zakona o sportu.

Radionica je organizirana kako bi se prikupili prijedlozi članova HOO-a za otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o pokretanju procedure za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta te prijedlozi iskaza o procjeni učinaka propisa za važeći Zakon o sportu koje je pokrenuo Središnji državni ured za šport.

 

Raspravu o Nacionalnom programu sporta vodio je dopredsjednik HOO-a Željko Jerkov, koordinator HOO-ove radne grupe za suradnju u pripremi nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta. Zadaća radne grupe je suradnja sa Središnjim državnim uredom za šport, odnosno imenovanim radnim tijelom za izradu Nacrta prijedloga Nacionalnog programa sporta s pripadajućim akcijskim planom. O prijedlozima iskaza o procjeni učinaka propisa
za Zakon o športu govorila je pomoćnica glavnog tajnika za pravne i zajedničke poslove Biserka Vrbek.

 

Jerkov je objasnio da je ova radionica zamišljena kao motivacija NSS-ima da se uključe u izradu ova dva za hrvatski sport strateška dokumenta, pri čemu je važno da se formuliraju zajednički zahtjevi jer su tada izgledi da se ti zahtjevi uvaže veći.

 

„Od 2006. godine raspravlja se o Nacionalnom programu sporta i cjelovitom Zakonu o sportu. Ta bi dva dokumenta trebala garantirati bolju organiziranost sporta i njegov bolji status kod financiranja, zato je važno da se uključimo u raspravu. Cilj je HOO-a da osigura više novaca za hrvatski sport, a to će samo biti moguće ako smo jedinstveni“ rekao je na radionici glavni tajnik HOO-a Josip Čop. (hoo/msč)