Ispis

Zagreb, 26. travnja 2017. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (Kif) predstavili su danas, 26. travnja 2017. godine nacionalnim sportskim savezima (NSS) projekt novog sportsko dijagnostičkog centra na Kif-u.

Postojeći sportsko dijagnostički centar Kif-a proći će potpunu rekonstrukciju i modernizaciju kako bi se što bolje prilagodio svim sportovima. Stručnjaci Kif-a usko će surađivati s NSS-ima kako bi definirali baterije specifičnih testova te utvrdili koja je oprema potrebna za testiranje.

 

„U suradnji s vama, nacionalnim sportskim savezima, i koristeći vaše znanje i iskustvo krećemo u veliku rekonstrukciju sportske dijagnostike u hrvatskom sportu. Od samog ćete početka biti uključeni u razvoj tog centra kako bi on u najvećoj mogućoj mjeri bio koristan vašim vrhunskim sportašima“ rekao je dekan Kif-a Damir Knjaz.

 

„Iskoristit ćemo ovu postolimpijsku godinu za formiranje novog sportsko dijagnostičkog centra, a cilj nam je da se naši sportaši već iduće godine u njemu testiraju. Nakon deset medalja na Olimpijskim igrama u Riju HOO želi stvoriti sve potrebne uvjete za osvajanje još većeg broja medalja na idućim Igrama, a to nije moguće postići bez odgovarajuće sportske dijagnostike“ pojasnio je angažman HOO-a ravnatelj odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u HOO-u Neven Šavora.

 

O suvremenim mogućnostima sportske dijagnostike u postizanju vrhunskih sportskih rezultata govorili su djelatnici Kif-a Tomislav Rupčić, Goran Leko i Vlatko Vučetić, a Tomislav Madžar, posebni savjetnik za zdravstvo i sport predsjednice RH, upoznao je predstavnike NSS-a s planovima za sportsku polikliniku.

 

Dekan Knjaz najavio je kako će sportsko dijagnostički centar zajedno s biokemijskim laboratorijem naći svoje mjesto u sklopu novog Zapadnog kampusa Sveučilišta. (hoo/msč)