Ispis

ZAGREB, 29. ožujka 2017. (Hina) - U srijedu je u Zagrebu održana prva radionica Radnog tijela za izradu Nacionalnog programa športa sa zainteresiranim dionicima u sustavu sporta, prva od niza planiranih koje će biti organizirane tijekom travnja i svibnja.


Na radionici koja je održana u prostorijama Sportskog saveza grada Zagreba, sudjelovali su predstavnici županijskih športskih zajednica Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, kao i vrhunski športaši Ivano Balić, Stipe Pletikosa, Matej Mamić i Ana Sršen.

 

"Problemi koji su se iskristalizirali tijekom rasprave ticali su se najviše financiranja, školskog sporta te sportske infrastrukture", rekla je nakon prve radionice predsjednica Radnog tijela za izradu Nacrta nacionalnog programa športa Sanda Čorak.

 

Radionica u Zagrebu bila je prva u nizu planiranih od strane Radnog tijela, a tijekom travnja i svibnja bit će organizirano još šest radionica u županijama Republike Hrvatske. Nakon suradnje i razmatranja prijedloga svih dionika sustava sporta Radno tijelo predložit će nacrt jasnog, provedivog i mjerljivog dokumenta kojim će se definirati mjere razvoja sporta i njihovi nosioci.

 

Nacionalni program sporta donosi Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od osam godina. Njime se utvrđuju ciljevi i zadaće razvoja sporta, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva i zadaća te određuju nositelji razvoja i mjere kontrole njegove provedbe.