Zagreb, 22. siječnja 2009. - Ravnateljica Hrvatske izvještajne novinske agencije Smiljanka Škugor Hrnčević i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop potpisali su u četvrtak 22. siječnja ugovor o suradnji Hrvatskog olimpijskog odbora i Hine, a u nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, te voditelja u području informiranja ovih dviju institucija.

Zagreb, 22. siječnja 2009. - Ravnateljica Hrvatske izvještajne novinske agencije Smiljanka Škugor Hrnčević i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop potpisali su u četvrtak 22. siječnja ugovor o suradnji Hrvatskog olimpijsko odbora i Hine, a u nazočnosti predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, te voditelja u području informiranja ovih dviju institucija.
"Ovim ugovorom samo nastavljamo i produbljujemo dosadašnju dobru suradnju HOO-a i Hine do koje je do punog izražaja došla tijekom Olimpijskih igara u Pekingu, a sada želimo stvoriti uvjete za sustavno izvješćivanje javnosti o radu i djelovanju HOO-a u novom olimpijskom ciklusu, odnosno do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine" kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
Josip Čop je naglasio da od suradnje s Hinom očekuje "ne samo izvješćivanje s velikih športskih manifestacije, od kojih nas ove godine očekuju Mediteranske igre u Pescari, olimpijski festival europske mladeži, Igre Alpe-Jadran i Igre mladeži jugoistočne Europe, nego da se kroz sustavno informiranje bolje razumije uloga HOO-a u športu i društvu".
O dosadašnjoj suradnji dviju institucija govorila je i ravnateljica Hine rekavši kako je "jedna od zadaća Hine informirati javnost o provedbi zadaća javnih potreba športa državne razine" te naglasila da bi se suradnja Hine i HOO-a u narednom razdoblju trebala usredotočiti na promicanju vrijednosti olimpizma te kulture športa i olimpijskog obrazovanja.