Ispis

ZAGREB, 17. prosinca 2008. - Hrvatski sport priprema se proslaviti Veliki dan utemeljen povodom priznanja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) od strane međunarodne olimpijske obitelji. Svečanost će okupiti vrhunske sportaše i brojne poklonike sporta, a održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju 21. prosinca 2008. u 20 sati uz izravan prijenos na HRT-u.

ZAGREB, 17. prosinca 2008. - Hrvatski sport priprema se proslaviti Veliki dan utemeljen povodom priznanja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) od strane međunarodne olimpijske obitelji. Svečanost će okupiti vrhunske sportaše i brojne poklonike sporta, a održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju 21. prosinca 2008. u 20 sati uz izravan prijenos na HRT-u. HOO će dodijeliti najvišu nagradu Matija Ljubek, proglasiti najuspješnije sportaše, ekipe i trenera godine te posebnim priznanjima za sportske pothvate nagraditi za izvanredne doprinose hrvatskom i međunarodnom sportu.
O Programu javnih potreba sporta državne razine i proračuna HOO-a za 2009. godinu, raspravljat će i Vijeće i Skupština HOO-a. Planirana su sredstva u iznosu od 153.754.645 kuna, što je za osam milijuna kuna manje nego proračun za olimpijsku 2008. godinu.
Vijeće HOO-a održat će 2. sjednicu u subotu (20. prosinca), a 22. sjednica Skupštine održat će se u nedjelju 21. prosinca.
Na dnevnom redu naći će se prijedlog Projekta priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na Igrama XXX. olimpijade 'London 2012', prijedlog Projekta priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na XVI Mediteranskim igrama 'Pescara 2009' kao i prijedlog izmjena i dopuna razvojnih programa za sportaše i trenere.