ZAGREB, 23. studenog 2007. - Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 23. studenog su dodijeljene najviše državne nagrade za šport "Franjo ...

ZAGREB, 23. studenog 2007. - Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 23. studenog su dodijeljene najviše državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Nagradu za životno djelo, koja nosi ime po ocu hrvatskog olimpizma, dobili su Miroslav Blažević, Ante Pavlović i Žarko Susić, dok je 12 ravnopravnih godišnjih nagrada uručeno Slavenu Biliću, Ivani Brkljačić, Ivi Cipciju, Nataši Drenčić Jerković, Marijanu Klancu, Tomislavu Paškvalinu, Ratku Rudiću, Damiru Škari, Andriji Vekiću, Zdeslavu Vrdoljaku, Dinku Vuleti i Hrvatskom vaterpolskom savezu. Svaki dobitnik nagrade za životno djelo dobio je povelju i zlatnu medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000 kuna, dok je svakom dobitniku godišnje nagrade, uz povelju i medalju, pripao i novčani iznos od 20.000 kuna. U ime dobitnika nagrada za životno djelo zahvalio se Miroslav Ćiro Blažević, dok su Ratko Rudić i Slaven Bilić iskazali zahvalu u ime dobitnika godišnjih nagrada.