Ispis

ZAGREB (29. svibnja 2007.) Potpisom aneksa sporazuma o suradnji, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Ministarstvo obrane republike Hrvatske (MORH)proširili su uspješnu suradnju u organizaciji velikih ...

ZAGREB (29. svibnja 2007.) Potpisom aneksa sporazuma o suradnji, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Ministarstvo obrane republike Hrvatske (MORH)proširili su uspješnu suradnju u organizaciji velikih sportskih priredbi, organizaciji i planiranju sportske infrastrukture te niza drugih dijelova sporta i na područje obrazovanja, osposobljavanja i stručnog usavršavanja trenera, instruktora, voditelja i učitelja djelatnika MORH-a, a u okviru Hrvatske olimpijske akademije (HOA).

Aneks ugovora potpisali su predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i ministar obrane Berislav Rončević, a u nazočnosti načelnika glavnog stožera OS RH generala zbora Josipa Lučića, brigadira Matije Aračića, glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i privremenog ravnatelja HOA-e Milana Kolmana. Uz zahvalu na dosadašnjoj potpori HOO-u i nacionalnim sportskim savezima, posebno pri organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja, predsjednik Mateša izrazio je zadovoljstvo širenjem suradnje i na područje obrazovanja.

"Sport je sastavni dio života ljudi, a sport u Hrvatskoj vojsci svakako podiže kvalitetu našeg sustava, kako na općoj spremnosti vojske, tako i na psihofizičkoj spremi pojedinca", rekao je ministar Rončević. Obrazovanje kadrova odvijat će se u slijedećim sportovima i sportskim specijalnostima: skijanje (alpsko, nordijsko, biatlon, tumo), planinarski, gorski i penjački vodiči, orijentacijsko trčanje, streljaštvo te u borilačkim sportovima judu, hrvanju, boksu i taekwondou, kao i kroz programe opće tjelesne pripreme.