Olimpijske vijesti

Zagreb, 15. studenoga 2019. - Potpisivanjem ugovora o subvenciji školarine sa Središnjim državnim uredom za šport (SDUŠ), trideset i troje vrhunskih hrvatskih sportašica i sportaša dobilo je ukupno 364 tisuće kuna za stjecanje stručnih kvalifikacija u školskoj i akademskoj 2019./2020. godini. Među njima su i mnoga poznata imena - nekadašnji i potencijalno budući olimpijci, brojni korisnici razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), a dolaze iz 13 sportova i sportskih disciplina.

Zagreb, 25. listopada 2019. - U sklopu projekta Sinergija sportske kulture, olimpijskih vrijednosti i dual karijere za mlade sportaše, u Hrvatskom športskom muzeju (HŠM) održane su dvije radionice, na kojima su sudjelovali učenici-sportaši Športske gimnazije u Zagrebu, a potom i njihove kolegice i kolege iz Prve riječke hrvatske gimnazije. Projekt je financiran iz programa Olimpijske solidarnosti Europskih olimpijskih odbora (EOO), provodi se temeljem suglasnosti nadležnog ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje, a organizacijski su ga realizirali Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski športski muzej, Središnji državni ured za šport i Hrvatska olimpijska akademija.

Zagreb, 23. listopada 2019. - U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i partnera (Hrvatski športski muzej, Hrvatska olimpijska akademija i Središnji državni ured za šport) u projektu Sinergija sportske kulture, Olimpijskih vrijednosti i dual karijere mladih sportaša, u petak, 25. listopada 2019. godine, u Hrvatskom športskom muzeju održat će se radionice za učenike-sportaše Športske gimnazije u Zagrebu (od 9.00 do 10.30) i Prve riječke hrvatske gimnazije (od 11.00 do 12.30), u nazočnosti Snježane Pejčić, evidentne olimpijke za Tokio 2020. i ambasadorice dual karijere u sportu.