Olimpijske vijesti

Zagreb, 11. prosinca 2018. - Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom (HOO) organizira prvu od tri besplatne jednodnevne radionice osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za program Erasmus+:Sport. Prva radionica održat će se na Kineziološkom fakultetu u Splitu (Teslina 10, četvrti kat) u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine, s početkom u 10 sati. Broj sudionika radionice ograničen je na 25, a sudjelovati može samo po jedan predstavnik sportske organizacije, prethodno prijavljen u njezino ime.


Zagreb, 7. prosinca 2018. - S obzirom na to koliko sport Hrvatskoj znači i donosi, izdvajanja iz državnog proračuna za sport trebala bi biti i višestruko veća - čulo se na 21. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše. Na dnevnom redu bile su čak 23 točke, neke od njih i s brojnim dodacima.

Zagreb, 6. prosinca 2018. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za petak, 7. prosinca 2018. godine (u 11 sati), 21. sjednicu Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu. Obilje tema za raspravu i odlučivanje, svojstvenih završetku iznimno uspješne sportske godine, sažeto je u 23 točke dnevnog reda. Svakako najzanimljivija točka - Program javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2019. godinu - uslijedit će odmah po usvajanju zapisnika s prethodne sjednice.