Olimpijske vijesti

Zagreb, 6. kolovoza 2019. - Prije 27 godina, na Olimpijskim igrama u Barceloni, osvojeno je prvo olimpijsko odličje za neovisnu Hrvatsku. Kreator tog pothvata bio je tenisač Goran Ivanišević, koji je nakon pojedinačne bronce, ubrzo i u konkurenciji parova s Goranom Prpićem donio Hrvatskoj brončano odličje. Do četvrtfinala u kojem je osigurao broncu, Ivanišević je u četiri meča zaredom slavio pobjedu u pet setova - nad Portugalcem Bernardom Motom, Nizozemcem Paulom Haarhuisom, Švicarcem Jakobom Hlasekom, a potom i u četverosatnom maratonu s Francuzom Fabriceom Santoroom.

Zagreb, 16. srpnja 2019. - Nakon sarajevske zimske inačice Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), održanog u veljači ove godine, kraj srpnja donosi ljetno izdanje istog natjecanja namijenjenog kadetskom sportskom uzrastu. Glavni grad Azerbajdžana Baku domaćin je ljetnog EYOF-a (od 21. do 27. srpnja), koji u programu ima deset sportova: atletiku, biciklizam, gimnastiku, hrvanje (prvi put na EYOF-u), judo, košarku, plivanje, odbojku, rukomet i tenis. Sudjelovat će oko 3600 sportaša i službenih osoba iz pedeset država, a njima će na usluzi biti i oko 2500 volontera.

Zagreb, 4. srpnja 2019. - Ured za programe lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nerijetko skrbi i za sportske potrebe nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Tako je na dvojak način iskazao potporu Svjetskoj organizaciji Roma (SOR) u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva. Nakon što je SOR kontaktirao HOO na temu podrške u radu, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta, Siniša Krajač, odgovorio je pismom bezrezervne potpore, a u njemu stoji: