Olimpijske vijesti

Zagreb, 27. ožujka 2020. - Zbog pandemije koronavirusa, koja je sredinom tjedna prouzročila i odgađanje Olimpijskih igara u Tokiju, prekida se kreativni nagradni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“. Natječaj je prvotno raspisan za razdoblje od 28. veljače do 1. travnja 2020., a organizator - Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), najavljuje ponovno raspisivanje natječaja kada se steknu uvjeti za njegovu cjelovitu provedbu, najvjerojatnije s početkom nove školske godine u rujnu.

Zagreb, 26. ožujka 2020. - Tromjesečnik Hrvatskog olimpijskog odbora Olimp u 74. broju (i 21. godini izlaženja) obilježava naslovnica s praznim tribinama i intrigantnim upitom: "Možete li zamisliti šport bez gledatelja?" Osvrt je to na zaustavljene športske događaje diljem svijeta uslijed aktualne globalne krize izazvane pandemijom koronavirusa. U donjem dijelu naslovnice "injekcija" je optimizma, za koju je zaslužan prvi Hrvat osvajač medalje na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM).

Zagreb/Rim, 22. ožujka 2020. - Povodom razornog potresa, koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb i okolicu, iz sjedišta Europskih olimpijskih odbora (EOO) u Rimu stiglo je pismo solidarnosti i podrške. Potpisali su ga predsjednik EOO-a Janez Kocijančič i glavni tajnik Raffaele Pagnozzi, a u njemu stoji:

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565 email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus