Olimpijske vijesti

Zagreb, 10. rujna 2019. - U središnjim prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je 29. redovna sjednica Vijeća nacionalne olimpijske udruge. Budući da su joj tijekom ljetne stanke prethodile dvije elektroničke sjednice, među 20 točaka dnevnog reda bile su i dvije s prihvaćanjem zaključaka iz srpnja i kolovoza, a one su se uglavnom odnosile na sastav izaslanstava za višesportske priredbe (EYOF u Bakuu i MI na pijesku u Patrasu).
Nakon što je prihvaćena izmjena kriterija kategorizacije sportaša u gimnastici i kuglanju, uslijedilo je izvješće o izvršenju Financijskog plana HOO-a za prvih šest mjeseci ove godine.

Zagreb, 9. rujna 2019. - Na 28. obljetnicu utemeljenja HOO-a (10. rujna 1991.) obilje je događaja koji imaju olimpijski predznak ili su povezani sa sportom i aktivnostima nacionalne olimpijske udruge. U središnjim prostorijama u 10 sati na rasporedu je 28. redovna sjednica Vijeća HOO-a, na kojoj će se raspraviti dvadesetak točaka dnevnog reda. Najzanimljivije među njima odnose se na: izvješće o Financijskom planu HOO-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine, promjene u razvojnim programima za sportaše i trenere te informaciju o dobitnicima HOO-ove Nagrade Dražen Petrović.

Zagreb, 4. rujna 2019. - U središnjim prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora održana je 3. sjednica Projekta Sinergija sportske kulture, olimpijskih vrijednosti i dual karijere za mlade sportaše, a u njezinu radu sudjelovalo je osam članova projektnog tima - iz HOO-a, SDUŠ-a, HOA-e i škola u kojima se obrazuju učenici-sportaši. Za početak je usuglašen koncept skorašnje učeničke radionice u Hrvatskom športskom muzeju, razrađen cjelokupni program i predstavljen upitnik koji bi trebali ispuniti sami učenici-sportaši. Istaknuta je potreba poboljšanja suradnje između sportskih klubova za koje nastupaju i škola koje pohađaju učenici-sportaši.