Olimpijske vijesti

Zagreb, 10. listopada 2019. - Sportske novosti (SN), jedini sportski dnevnik u Hrvatskoj s tradicijom izlaženja duljom od 70 godina, obilježile su 10. listopada 2019. godine jubilarni dvadeset tisućiti (20000.) broj. Uz redovno dnevno izdanje, na kioscima diljem Lijepe naše osvanula je i luksuzna suvenirska (posebna) edicija na čak 148 stranica. U njoj je pak sadržan podsjetnik na sve najveće uspjehe hrvatskog sporta - reprezentativne i klupske razine, evocirane su uspomene na neponovljive sportske velikane i trenere…

Zadar, 3. listopada 2019. - U prostorijama zadarskog Jedriličarskog kluba Uskok održana je 30. redovna sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Nakon prigodne riječi predsjedavajućeg sjednice, čelnika HOO-a Zlatka Mateše, predstavnike “olimpijske vlade” pozdravili su dogradonačelnica Zadra Jagoda Surać, pročelnik Zadarske županije za kulturu, obrazovanje i sport Ivan Šimunić, kao i pročelnica istovrsnog resora na gradskoj razini Dina Bušić. Naravno, dobrodošlicu gostima iz nacionalne olimpijske udruge poželio je i najizravniji domaćin, predsjednik JK Uskok Ive Mustać.

Zagreb, 27. rujna 2019. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) obilježio je točno 300 dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju predstavljanjem kampanje pod nazivom "Prema suncu". Na press-konferenciji u prostorijama HOO-a predstavljeni su i ambasadori kampanje, 16-ogodišnji plivač Franko Grgić i 24-ogodišnja taekwondašica Kristina Tomić. Splićanin Grgić je već ostvario normu za Tokio, a radi se o mladom plivaču koji je ove godine u Budimpešti osvojio naslove svjetskog juniorskog prvaka na 800 i 1500 slobodno. Olimpijske igre u Tokiju započinju 24. srpnja 2020. godine i traju do 9. kolovoza.