Olimpijske vijesti

Zagreb, 20. rujna 2018. - Obitelj, rodbina i sportski prijatelji oprostili su se danas od preminulog predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza Ivana Varvodića (67). Komemorativni skup održan je u prostorijama HOO-a u zagrebačkom Domu sportova, a na njemu su sjećanja na Ivana s prepunom dvoranom podijelili dopredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Željko Lončar, sportski dužnosnik i novinar Zoran Kovačević te nekadašnji Ivanov bliski suradnik, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe sporta na lokalnoj razini, Siniša Krajač.

Zagreb, 17. rujna 2018. - Šesnaest vrhunskih hrvatskih sportaša, ugovornih pričuvnika Ministarstva obrane RH (MORH), gotovo sve odreda olimpijaca, ugostili su u Domu Hrvatske vojske sjajni domaćini - dopredsjednik Hrvatske vlade i ministar obrane Damir Krstičević i njegovi suradnici.

Gorizia/Nova Gorica, 12. rujna 2018. - Talijanska Gorizia, u suradnji sa slovenskim susjedima, domaćin je prvog izdanja Igara prijateljstva, na kojima će u dvodnevnom programu (12. i 13. rujna) nastupiti 150 sportašica i sportaša mlađih od 16 godina iz Hrvatske, Slovenije i Italije.