Olimpijske vijesti

Lausanne, 23. lipnja 2022. - Na Međunarodni olimpijski dan (MOD) ove godine, dok se svijet ujedinjuje u zajedništvu za mir, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach ponovio je ulogu koju sport može imati u izgradnji mostova u našem podijeljenom svijetu i u promicanju globalne solidarnosti.

Zagreb, 21. lipnja 2022. - Točno je godinu dana do trećeg izdanja jedinog našeg višesportskog kontinentalnog natjecanja - Europskih igara, koje će se od 21. lipnja do 2. srpnja 2023. godine održati u Krakovu i regijama Malopoljska i Šleska u Poljskoj. Domaćini su jednoglasno izabrani na izvanrednoj općoj skupštini Europskih olimpijskih odbora (EOO), dan nakon svečanosti  otvaranja Europskih igara u Minsku 2019. godine.

Rim, 16. lipnja 2022. - Iz sjedišta Europskih olimpijskih odbora (EOO) stigla je informacija o sastavu Koordinacijskog povjerenstva (komisije) za Europske igre 2023. u Krakovu i Malopoljskoj oblasti u Poljskoj. Povjerenstvo će voditi član Izvršnog odbora EOO-a Hasan Arat, a njegovi dopredsjednici bit će predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša te bivši dopredsjednik EOO-a Niels Nygaard. U tom povjerenstvu 13 je predsjednika NOO-ova, a među njima i član MOO-a i čelnik Ukrajinskog olimpijskog odbora Sergij Bubka.