Olimpijske vijesti

Zagreb, 5. prosinca 2019. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je 31. sjednica Vijeća nacionalne olimpijske udruge s čak 32 točke dnevnoga reda. U trosatnom trajanju sjednice prihvaćeno je obilje izvješća i prijedloga, od revizijskih i financijskih do onih, tipičnih za kraj godine, o najuspješnijim sportaši(ca)ma i laureatima HOO-a na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 19. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin. Od važnijih brojki iz financijskog poslovanja HOO-a, za izdvojiti su izmjene i dopune Financijskog plana za 2019. godinu, kao i prihvaćeni Financijski plan za olimpijsku 2020. godinu.

Zagreb, 4. prosinca 2019. - Završni dan dvodnevnog Godišnjeg kongresa trenera, kojeg je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio u zagrebačkom hotelu Westin, otvorila je panel rasprava o organizaciji i upravljanju sportskim sustavima. Pred više od 100 trenera i drugih gostiju vrlo vrijedna iskustva iz svojih sportova (i sportskih saveza) izložili su: Sanda Čorak, Perica Bukić, Tomislav Grahovac, Ante Baković, Stevica Tkalčec i Branimir Bašić. Ipak, sve se na kraju svodilo na problematiku financiranja sporta u Hrvatskoj.

Zagreb, 4. prosinca 2019. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je za četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, 31. sjednicu Vijeća HOO-a. Na dnevnom redu će biti čak 32 točke, a uz one redovite, poput Financijskog izvješća za godinu na izmaku i prijedloga proračuna HOO-a za olimpijsku 2020. godinu, te izmjena i dopuna u razvojnim programima, za raspravu su spremna i brojna izvješća, tipična za kraj kalendarske godine.