Olimpijske vijesti

Zagreb, 13. listopada 2017. - Slijedeći preporuke predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasa Bacha o pružanju pomoći vrhunskim sportašima-izbjeglicama u njihovim pripremama i sudjelovanjima na natjecanjima visoke razine, Olimpijska solidarnost MOO-a dodijelila je olimpijsku stipendiju 16-godišnjoj tenisačici Oleksandri Olijnikovoj, ukrajinskoj izbjeglici s boravištem u Hrvatskoj od 2011. godine.

Zagreb, 13. listopada 2017. - Ured za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u suradnji s tvrtkom MOBILEone uvelike radi na digitalnoj transformaciji u lokalnom sportu što predstavlja značajan tehnološki iskorak za dobrobit sporta.

Zagreb, 12. listopada 2017. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) pozitivno je riješila kandidature nacionalnog olimpijskog odbora (HOO) i dodijelila dvanaest stipendija hrvatskim sportašicama i sportašima kao pomoć za pripreme, kvalifikacije i sam nastup na Igrama XXXII. olimpijade u Tokiju 2020. godine.