Olimpijske vijesti

Zagreb, 15. veljače 2019. - Osvajačima olimpijskih medalja zajamčen je status u olimpijskom programu HOO-a sa svim pripadajućim pravima sve dok ne izgube i posljednju mogućnost plasmana na sljedeće Igre, i to bez uvjetovanja da kroz te četiri godine novim vrhunskim rezultatima moraju opravdavati spomenuti status - iznova je apostrofirani zaključak predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, pod čijim je predsjedavanjem u Zagrebu održana 23. sjednica Vijeća HOO-a.

Zagreb, 14. veljače 2019. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 23. sjednicu Vijeća HOO-a za petak, 15. veljače 2019. godine. Sjednica će se održati u središnjim prostorijama HOO-a u Zagrebu s početkom u 11.30. Na dnevnom redu je 18 točaka, a na samom početku sjednice raspravljat će se o prijedlogu Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2018. godinu. Aktualizirat će se i Projekt sudjelovanja hrvatskih sportaša na Igrama XXXII. olimpijade u Tokiju 2020. godine, kao i Pravilnik o kategorizaciji sportaša, skupa s potrebnim kriterijima.

Zagreb, 5. veljače 2019. - Središnji državni ured za šport (SDUŠ) u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom (HOO) organizira nacionalni informativni dan o programu Erasmus+: Sport u 2019. godini. Sudionici će dobiti informacije o pravilima za podnošenje projektnog prijedloga, koje će predstaviti Alma Papić, koordinatorica HOO-a za fondove i programe Europske unije. Prijave su otvorene za sve prihvatljive prijavitelje, kao što su sportske udruge, obrazovne institucije, tijela državne uprave te lokalne i područne samouprave i ostale neprofitne organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj koje su aktivne u području sporta. Broj sudionika nacionalnog informativnog dana ograničen je na 100.