Olimpijske vijesti

Tokio, 24. rujna 2020. - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izjavio je kako bi se Olimpijske igre u Tokiju idućeg ljeta mogle održati čak i ukoliko cjepivo ne bude pronađeno cjepivo protiv koronavirusa (Covid-19). Naravno, otkriće učinkovitog cjepiva i brzi testovi na koronavirus svakako bi olakšali održavanje igara.

Zagreb, 23. rujna 2020. - U organizaciji novoutemeljenog Ministarstva turizma i sporta na prostoru uz malo Jarunsko jezero u Zagrebu svečano je otvoren šesti Europski tjedan sporta (od 23. do 30. rujna). Prije nego li je predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković otvorio jednotjednu manifestaciju, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u pozdravnoj je riječi istaknula važnost bavljenja sportom i rekreacijom jer nam omogućavaju zdraviji i kvalitetniji život, ali također apostrofirala je i zabrinutost postotkom hrvatske popupacije koja to svakodnevno prakticira.

Zagreb, 16. rujna 2020. - Od ovoga petka, 18. rujna 2020. godine, na Sportskoj televiziji (SPTV) ljubitelji sporta mogu uživati u emisijama, reportažama i magazinima Olympic Channela, televizije u vlasništvu Međunarodnog olimpijskog odbora. Zahvaljujući suradnji s Eurosportom, koji je u vlasništvu Discovery Communications, vrhunska produkcija programa, ekskluzivan sadržaj o olimpijskim igrama, sportašima i navijačima sada će biti dostupni i hrvatskoj publici.

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

Preporuke za trening u vrijeme Covida 19
Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus