Olimpijske vijesti

Zagreb, 23. siječnja 2020. - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak donio je Odluku o financiranju programa javnih potreba u sportu za pet krovnih sportskih udruga, kojom se za njihove programe raspodjeljuje ukupno 224 milijuna kuna, što je u odnosu na 2019. godinu ukupno povećanje za 17,2 %, a u odnosu na olimpijsku 2016., povećanje za čak 49,2 %.

Zagreb, 20. siječnja 2020. - Pod predsjedanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zlatka Mateše, u Zagrebu je održana 35. redovna sjednica Vijeća HOO-a. Na prvom zasjedanju u olimpijskoj 2020. godini na dnevnom redu je bilo 20 točaka, ali više od polovice se odnosilo na pravilnike, zapisnike i izvještaje. Najvažnija odluka Vijeća odnosi se na povećanje naknada u HOO-ovu programu sufinanciranja rada trenera u svih šest kategorija.

Zagreb, 19. siječnja 2020. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša sazvao je 35. redovnu sjednicu Vijeća HOO-a za ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine. Na dnevnom redu prvog zasjedanja u olimpijskoj godini bit će 20 točaka, a raspravni dio otvaraju teme iz nomenklature sportova i Pravilnika o kategorizaciji sportaša. Budući da je skupština HOO-a potvrdila proračun udruge za ovu godinu, financijski segment sjednice bit će ponajviše obilježen prenamjenom novčanih sredstava dvaju nacionalnih sportskih saveza iz redovnog programa za 2020. godinu, ali i izmjenama i dopunama novčanih naknada korisnicima razvojnih programa HOO-a za sportaš(ic)e i trenere.