Olimpijske vijesti

Lausanne, 24. lipnja 2019. - Na 134. kongresu Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), održanom u ponedjeljak u Lausannei, odlučeno je da domaćini Zimskih olimpijskih igara 2026. godine budu talijanski gradovi Milano i Cortina d'Ampezzo. Nakon što su se iz utrke za domaćinstvo zbog velikih organizacijskih troškova povukli švicarski Sion, japanski Sapporo, austrijski Graz i kanadski Calgary, jedini protukandidat Talijanima ostala je švedska kombinacija Stockholm-Åre. Ipak, za Zimske olimpijske igre, koje se nakon Pjongčanga 2018. i Pekinga 2022., vraćaju u Europu, talijanski kandidati dobili su više glasova.

Zagreb, 18. lipnja 2019. - U sklopu ispraćaja dijela hrvatskih sportašica i sportaša na 2. Europske igre u Minsk (21. - 30. lipnja 2019.) Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i višegodišnji partner Međunarodnog olimpijskog odbora, tvrtka Toyota, predstavili su u zagrebačkom hotelu Westin kampanju „Start Your Impossible“. Ugledna japanska tvrtka ponovno je partner hrvatskih olimpijaca u segmentu mobilnosti, a jednako tako bit će i na usluzi hrvatskim paraolimpijcima, što je pozdravio i čelnik HPO-a Ratko Kovačić.

Zagreb, 11. lipnja 2019. - Skorašnje Europske igre u Minsku (21. - 30. lipnja) bile su najspominjanija tema 26. sjednice Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održane u Zagrebu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše. Prihvaćen je prijedlog 80-eročlanog sastava hrvatskog sportskog izaslanstva za Minsk, u kojem je ukupno 45 sportaša (30) i sportašica (15) u 12 sportova te 35 pratećih osoba (treneri, fizioterapeuti, liječnici, predstavnici nacionalnih sportskih saveza i članovi Misije HOO-a). Hrvatski stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara bit će boksački poluteškaš Damir Plantić.