Olimpijske vijesti

Zagreb, 17. studenoga 2020. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) objavila je drugo, dopunjeno izdanje knjige Upravljanje olimpijskim sportskim organizacijama (izvorno Managing Olympic Sport Organisations, skrać. MOSO). U odnosu na prvo izdanje iz 2013. godine, knjiga sadrži i tekst o upravljanju ljudskim resursima u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), kao primjer upravljanja u kriznim vremenima. Na zahtjev iz MOO-a tekst o upravljačkoj praksi u HOO-u napisala je HOO-ova koordinatorica za EU fondove i programe Alma Papić.

Zagreb, 12. studenoga 2020. godine - Na prvoj, konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora (NO HOO-a) u novom sazivu, na dnevnom redu bio je izbor predsjednika NO-a, sukladno odredbama važećih akata HOO-a - Statuta i Poslovnika o radu NO-a.

Lausanne, 12. studenoga 2020. - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odlučio je za 16 posto povećati ukupni proračun Olimpijske solidarnosti za razdoblje od 2021. do 2024. godine. Prema novoj projekciji, proračun će iznositi 590 milijuna američkih dolara. Ovom odlukom MOO će dodatno ojačati potporu sportašima, nacionalnim olimpijskim odborima (NOO) i kontinentalnim udrugama.

Potkategorije

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

Tko ima pravo na povoljniju cijenu testiranja
Upola jeftinije testiranje na koronavirus za sportaše, paraolimpijce i pripadnike HGSS-a
Primjena brzih testova na SARS-CoV2; kriteriji za testiranje, prekid izolacije i karantene – obavijest
Obveze organizatora sportskih natjecanja
Preporuke za trening u vrijeme Covida 19

Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom
Preporuka za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima
Preporuke za očuvanje zdravlja sportaša

Preporuke HZJZ-a za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima 

Opće higijenske mjere

 

Kontakt epidemiologa u dežurstvu: 098 / 22 77 53
Kontakt za sve koji dolaze iz inozemstva: 0800 99 99
Dodatni kontakti za sudionike u sportu: 099 / 210 23 28, 01 / 36 50 565
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

E-mail adrese za sve upite: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Službene stranice Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu

113 – Novi pozivni centar za sva pitanja vezana uz koronavirus