Olimpijske vijesti

Rim, 12. travnja 2019. - Plamen mira za ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) u Bakuu (21. - 27. srpnja) zasvijetlio je točno 100 dana uoči događaja, na svečanosti održanoj u Ara Pacis Augustae u Rimu, spomeniku koji je sagradio imperator August u slavu mira u cijelom Rimskom carstvu.
Predsjedniku Europskih olimpijskih odbora (EOO) Janezu Kocijančiču na svečanosti su se pridružili dopredsjednik Niels Nygaard, glavni tajnik Raffaele Pagnozzi i članovi Izvršnog odbora EOO-a: Zlatko Mateša, Đorđe Višacki, Spyros Capralos i Liney Halldorsdottir.

Zagreb, 3. travnja 2019. - U godini, u kojoj obilježava dva desetljeća izlaženja, časopis Olimp bljesnuo je u novom ruhu. Okrugli, 70. broj prvi je takav u redizajniranom izdanju. Sadržajno je ostao jednako atraktivan, informativan, zanimljiv... Intervju s predsjednicom Radne skupine za izradu Nacionalnog programa sporta 2019.-2026., dopredsjednicom HOO-a Sandom Čorak, središnja je tema broja, sarajevski zimski EYOF - glavni je višesportski događaj s kojeg Olimp donosi osvrt, a potom slijede redovite rubrike.

Zagreb, 26. ožujka 2019. - Za srijedu, 27. ožujka 2019. godine, sazvana je 24. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Sjednica će se održati u središnjici nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu s početkom u 12 sati, a predsjedavat će joj čelnik HOO-a Zlatko Mateša. Na dnevnom redu je 16 točaka, od kojih su mnoge zastupljene kao stalni repertoar na sjednicama Vijeća, poput izmjena i dopuna razvojnih i olimpijskog programa za sportaše, kao i programa sufinanciranja trenera.