Olimpijska solidarnost

Olimpijska solidarnost (OS) neovisno je tijelo Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odgovorno za provođenje i upravljanje distribucijom prihoda dobivenih od televizijskih prava prijenosa Olimpijskih igara a koja pripadaju nacionalnim olimpijskim odborima (NOO).

Osnovna je zadaća Olimpijske solidarnosti planiranje, organiziranje i kontrola realizacije programa potpore NOO-ima, posebno onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za upravljanje aktivnostima Olimpijske solidarnosti, koje uključuju odobravanje programa i proračuna baziranih na četverogodišnjim planovima, provođenje programa, kontrolu i ostale aktivnosti, odgovorna je Komisija za olimpijsku solidarnost MOO-a. 

Olimpijska solidarnost pruža NOO-ima financijsku, stručnu i administrativnu potporu u četverogodišnjem razdoblju između Olimpijskih igara u programskim područjima: 

1. Svjetski program
2. Kontinentalni programi
3. Potpore za sudjelovanje na Olimpijskim igrama.

 

 

Zagreb, 12. prosinca 2018. - Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) financijsku potporu u iznosu od 14919 američkih dolara za pripreme mladih sportašica i sportaša za zimski Europski olimpijski festival mladih (WEYOF), koji će se, od 9. do 16. veljače 2019. godine, održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu u susjednoj Bosni i Hercegovini, s oko 1500 sudionika iz pedesetak država.

Zagreb, 12. prosinca 2017. - Što nakon sportske karijere ili kako se najlakše prilagoditi uvjetima na tržištu rada? - pitanja su na koja je odgovore ponudila jednodnevna radionica Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u suradnji s partnerom Adecco grupom (IOC Athlete Career Programme in cooperation with The Adecco Group).

Zagreb, 8. prosinca 2017. - Početkom dolazećeg tjedna (11. prosinca 2017. godine) u zagrebačkom hotelu Westin održava se jednodnevna terenska radionica (IOC Outreach Workshop), koju Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizira u suradnji s Olimpijskom solidarnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).