Povodom smrti najstarije hrvatske olimpijke Zulejke Stefanini Tućan, koja je u nedjelju 27. ožujka 2005. preminula u 94. godini, predsjednik i v.d. glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO)...

Povodom smrti najstarije hrvatske olimpijke Zulejke Stefanini Tućan, koja je u nedjelju 27. ožujka 2005. preminula u 94. godini, predsjednik i v.d. glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su obitelji telegram sućuti:

"Potresla nas je i iznenadila tužna vijest o smrti hrvatske olimpijke, poštovane gospođe Zulejke Stefanini Tućan. Gubitak je to za hrvatski sport i buduće naraštaje kojima je gospođa Zulejka bila primjer sportske i ljudske svestranosti i upornosti te istinske ljubavi prema sportu. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i naše osobno, obitelji Tućan izražavamo iskrene izraze sućuti."


Zulejka Stefanini Tućan rođena je 6. siječnja 1912. godine u Splitu, a u svojoj sportskoj karijeri osvajala je trofeje u čak 14 sportskih disciplina. Bila je rekorderka na 80 metara s preponama, na 200 metara, skoku u vis, bacanju kugle, koplja i u troboju. Kao gimnastičarka bila je prvakinja države 1933. i 1935. godine, a 1936. godine nastupila je na Olimpijskim igrama u Berlinu.