U Zagrebu je u 87. godini nakon duge i teške bolesti umro Mladen Delić, jedan od najistaknutijih sportskih novinara. Sportski komentator, pisani i radijski novinar, publicista i športski radnik Mlad...

U Zagrebu je u 87. godini nakon duge i teške bolesti umro Mladen Delić, jedan od najistaknutijih sportskih novinara.

Povodom njegove smrti, čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su obitelji i hrvatskoj sportskoj javnosti izraze duboke sućuti zbog gubitka velikana hrvatskog novinarstva:

"Hrvatsko i međunarodno športsko novinarstvo ostaje okrnjeno gubitkom velikog športskog imena Mladena Delića, čovjeka radija i televizije. I športa. Velika i naoko mala športska događanja Mladen Delić činio je uvijek nadasve životnim i trajnijim od samog događanja a brojnim mladim novinarima ostavio nadahnuće za športska izvještavanja. Mladen Delić ostat će zapamćen po športskoj riječi koja je uvijek izražavala ljubav prema športu i životu. Nedostajat će nam. Neka mu je laka hrvatska zemlja."


Sportski komentator, pisani i radijski novinar, publicista i športski radnik Mladen Delić, rođen u Sinju 1919. godine počeo je preko nogometa, atletike i košarke. Utemeljitelj je sportske redakcije Radio Zagreba a od 1965. godine sve do umirovljenja 1984. godine bio je urednik i televizijski komentator. Izvještavao je sa 13 olimpijskih igara od kojih šest ljetnih i sedam zimskih, sedam svjetskih prvenstava u nogometu. Odradio je ukupno više od 1500 prijenosa iz 36 zemalja širom svijeta. Prvi radijski prijenos odradio je 1947. godine a prvi televizijski prijenos 1957. godine. Bio je sportski dužnosnik, košarkaški i atletski sudac. Sistematičan u bilježenju podataka sa sportskih događanja i publiciranjem pojedinih izdanja, Mladen Delić svrstao se u red vjerodostojnih statističara sporta svoga vremena. Za svoj rad dobio je sve najveće nagrade tadašnjih sportskih i novinarskih organizacija.