Zagreb, 30. svibnja 2020. - Višestruki hrvatski rekorder u dizanju utega, Silvio Bijelić, iznenada je preminuo u 27. godini života u ranim jutarnjim satima u subotu, 30. svibnja. Njegov trener Boško Čavka kazao je da se točan uzrok smrti još ne zna. "Solinski kiklop", kako su zbog korpulentnosti prijatelji zvali Bijelića, slovio je za najperspektivnijeg hrvatskog dizača utega nakon braće Musić jer u njegovu su vlasništvu ostala tri nacionalna dizačka rekorda u kadetskoj i dva u juniorskoj konkurenciji.

Kao član reprezentacije (i splitske Matadure) Bijelić je ostvario i zapažene međunarodne uspjehe - bio je osmi na SP-u, treći u kadetskoj i četvrti u juniorskoj konkurenciji europskih dizača utega. Svi koji su ga poznavali prepuni su lijepih riječi i neizmjerne tuge za "dobrim divom iz Solina".

I hrvatska olimpijska obitelj s velikom je tugom primila vijest o "odlasku u snu" ponajboljeg dizača utega. Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - uputili su izraze sućuti njegovoj obitelji:

 

Poštovana obitelji Bijelić,

duboko nas je iznenadio prerani odlazak hrvatskog dizačkog rekordera, člana vaše obitelji Silvija Bijelića. Neka njegova predanost sportu koji je volio i nesebičnost u pomaganju drugima ostanu trajna motivacija sportskim naraštajima koji dolaze. U osobno ime i u ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji primite izraze najdublje sućuti.