Brčko / Zagreb, 7. svibnja 2020. - Potpredsjednik Olimpijskog komiteta/odbora Bosne i Hecegovine i član tročlanog Predsjedništva OK BiH, Siniša Kisić, preminuo je sinoć u 66. godini života u Općoj bolnici u Brčkom.

"S dubokim bolom i žaljenjem javljamo da je nakon kraće i teške bolesti preminuo naš dragi kolega i član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić", stoji u objavi Olimpijskog komiteta/odbora BiH.

Siniša Kisić rođen je 1954. godine u Brčkom. Kao vrhunski odbojkaš i reprezentativac bivše Jugoslavije (96 nastupa za seniorsku momčad) osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru 1975. godine. Uz aktivnu odbojkašku karijeru, završio je i Ekonomski fakultet. Obnašao je više vodećih dužnosti u brčanskim poduzećima, a kao istaknuti sportski radnik - član Predsjedništva OK BiH (od 2007. godine) i predsjednik Odbojkaškog saveza BiH (2005.-2007.), dao je veliki doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sustava Bosne i Hercegovine. Bio je prvi gradonačelnik Brčko Distrikta po njegovoj uspostavi i član Vijeća ministara BiH.

Siniša Kisić je ostavio dubok trag kao čovjek iznimne energije, posebno bespoštedan u zalaganjima za sport i univerzalne olimpijske vrijednosti. Bio je vrijedan suradnik i prijatelj Hrvatskog olimpijskog odbora.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop izrazili su sućut članovima obitelji Siniše Kisića, kao i njegovim kolegama i suradnicima u Olimpijskom komitetu/odboru Bosne i Hercegovine:

 

Poštovana obitelji Kisić,

poštovani prijatelji iz OK BiH,

s neizmjernom tugom primili smo vijest da nas je napustio vaš i naš Siniša, neponovljivi prijatelj i čovjek čije je veliko srce istinski kucalo za sport. U trenucima nenadoknadiva gubitka za vašu i cjelokupnu olimpijsku obitelj, primite izraze našeg najdubljeg suosjećanja!