Zagreb, 27. prosinca 2018. - Točno mjesec dana nakon što je primio najvišu državnu nagradu za zasluge u sportu, u 67. godini napustio nas je legendarni košarkaški trener Boško Božić Pepsi. Cijeli svoj život posvetio je košarci, ponajprije Košarkaškom klubu Zagreb, čiji je bio utemeljitelj, igrač i trener. Vrhunac njegove trenerske karijere bilo je vođenje nacionalne košarkaške vrste potkraj 90-ih godina prošlog stoljeća. Na izborničkoj dužnosti vodio je Hrvatsku 1999. godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem su njegovi izabranici zauzeli 11. mjesto.

Pepsi je ostao sinonim za nesalomljivog sportskog entuzijasta koji je maleni lokalni klub uspio dovesti u elitnu košarkašku konkurenciju bivše države, a dvadesetak godina kasnije, kada on više nije bio u klubu, njegov je KK Zagreb zaigrao i u euroligaškom društvu. Nažalost, u istoj godini u kojoj nas je napustio legendarni trener, ugasio se i njegov KK Zagreb. Boško Božić bio je i dugogodišnji predsjednik Udruge hrvatskih košarkaških trenera, a pridonio je i radu Hrvatske košarkaške akademije.

Prilikom uručenja Državne nagrade za sport Franjo Bučar potkraj studenoga u prostorijama Hrvatskog sabora posljednji put je ispraćen pljeskom prijatelja i hrvatske sportske javnosti.

Sućut obitelji preminulog košarkaškog trenera uputili su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora - Zlatko Mateša i Josip Čop:

Poštovana obitelji Božić,

s velikom tugom primili smo vijest o preranom odlasku vašeg i našeg Pepsija. Pamtit ćemo ga kao istinskog košarkaškog zanesenjaka koji je upravo  tom sportu dao ono najbolje od sebe. U ime hrvatske sportske obitelji primite izraze najdublje sućuti!