Zagreb, 20. rujna 2018. - Obitelj, rodbina i sportski prijatelji oprostili su se danas od preminulog predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza Ivana Varvodića (67). Komemorativni skup održan je u prostorijama HOO-a u zagrebačkom Domu sportova, a na njemu su sjećanja na Ivana s prepunom dvoranom podijelili dopredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Željko Lončar, sportski dužnosnik i novinar Zoran Kovačević te nekadašnji Ivanov bliski suradnik, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe sporta na lokalnoj razini, Siniša Krajač.


Dirljivim i emotivnim riječima evocirali su trenutke dugotrajne suradnje i prijateljstva sa zaslužnikom hrvatskog sporta kojeg su novinari nazvali „ocem hrvatskog plivanja“, a u svijetu ga cijenili kao iznimnog stručnjaka i stratega za razvoj tog sporta.


U skladu s velikim zaslugama u Domovinskom ratu Ivan Varvodić pokopan je uz vojne počasti na zagrebačkom Mirogoju. Na posljednjem ispraćaju govorili su ministar zdravstva u Vladi RH Milan Kujundžić, umirovljeni general HV-a Josip Lucić, dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Morana Paliković Gruden i glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo.

Među brojnim sportašima, sportskim dužnosnicima i prijateljima, od Ivana Varvodića na Mirogoju su se oprostili i mladi Mostarci (iz susjedne BiH), koje je u posljednje vrijeme s velikim veseljem podučavao plivačkim tajnama i tehnikama. (hoo/vk)