Zagreb, 4. lipnja 2018. - Tužna vijest za sve poklonike futsala i nogometne igre, za cjelokupni hrvatski sport! U prometnoj nesreći na dionici autoceste Zagreb - Karlovac, u blizini Jastrebarskog, smrtno su stradali legendarni malonogometni virtuoz, trener kadeta Futsal Dinama, Matija Capar (34), i ponajbolji igrač tog klupskog naraštaja, Oskar Kadrnka (15).

Matija Capar je bio jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša svih vremena, istaknuti futsal reprezentativac i kapetan na nekoliko važnih natjecanja, sedmerostruki pobjednik turnira Kutija šibica, omiljeni trener i sportski pedagog. O nogometnom talentu Oskara Kadrnke najbolje je spomenuti podatak da je nakon postignutog pogotka u Šibeniku završio na rukama suigrača... Tragična nesreća otrgnula ih je iz naših redova.

Obiteljima preminulih futsalovaca sućut su izrazili predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora - Zlatko Mateša i Josip Čop:

 

Hrvatska olimpijska i sportska obitelj izgubila je dva vrijedna člana - jednoga koji je doprinosom malonogometnoj igri još za života ušao u legendu, i drugoga, koji je svojim talentom mogao to dosegnuti. Dvostruko nenadoknadiv gubitak za hrvatski sport!

 

Poštovane obitelji Capar i Kadrnka,
u ovim za vas iznimno teškim trenucima primite izraze najdublje sućuti u ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji!

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop