Split, 28. travnja 2018. - Nakon duge i teške bolesti 27. travnja 2018. u 58. godini života preminuo je istaknuti judaš, trener i izbornik Dragomir Tavra. Rođen je u Splitu 3. siječnja 1961.godine.

Bio je vrlo aktivan i uspješan judaš, najprije kao član Splita, a potom Studenta. Vrhunac karijere doživio je na Mediteranskim igrama 1993. godine u Languedoc - Roussilonu, gdje je u kategoriji do 95 kg osvojio brončanu medalju. Bile su to prve Mediteranske igre pod hrvatskom zastavom.
Osnivač je AJK Student 1980., gdje je više godina bio trener, predsjednik, a kada se razbolio izabran je za počasnog predsjednika. Pod njegovim vodstvom judaši Studenta postigli su najveće uspjehe. Na Europskom prvenstvu 2009., Marijana Mišković, osvojila je broncu, a 2013. Tomislav Marijanović srebrnu medalju.
Vrhunac karijere doživio je kao trener hrvatske judo reprezentacije na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. To je bilo prvi puta da su na olimpijskim igrama pod hrvatskom zastavom nastupili judaši i to upravo njegovi članovi Studenta - Marijana Mišković i Tomislav Marijanović. Cijelog sebe davao je u sport, posebno u judo. Bio je aktivan u Teniskom klubu Split, Javnoj ustanovi športski objekti, ukratko - bio je sportaš koji je živio sport i za sport.
Komemoracija povodom smrti Dragomira Tavre održat će se u Svečanom salunu Sportskog centra Gripe u ponedjeljak u 13 sati, dok je sahrana istog dana u 17 sati na splitskom groblju Lovrinac. (hoo/jg)

Hrvatski olimpijski odbor upućuje izraze duboke sućuti obitelji Tavra!