Velika Gorica, 28. travnja 2018. - Nakon duge i teške bolesti u petak 27. travnja 2018. u Velikoj Gorici preminula je legendarna hrvatska odbojkašica Snježana Ušić, rođena Azenić.

Rođena je 14. travnja 1962. godine u Požegi. Igračku karijeru započela je u Odbojkaškom klubu Željezničar iz Osijeka, gdje je po kvaliteti odskakala od svojih suigračica, pa je vrlo brzo promijenila klub. Najprije je prešla u Vukovar, a potom u zagrebačku Mladost, u kojoj je provela punih 11 godina i bila jedna od najboljih igračica trofejne generacije iz Doma odbojke na Savi. 

Dugi niz godina Snježana je igrala za reprezentaciju Jugoslavije, s kojom je na mediteranskim igrama osvojila dvije medalje. Na Igrama 1979. u Splitu okitila se srebrom, a u Casablanci 1983. brončanom medaljom.
Bila je članica iznimne hrvatske sportske obitelji. Suprug Sven bivši je dugogodišnji košarkaš Cibone, kćeri Senna, Simona, Marija i Ana su odbojkašice, a sin David je u košarkaškim „vodama“. Snježanin otac, Antun Azenić, u Velikoj Gorici je osnovao Odbojkaški klub Azena, u kojemu je Snježana aktivno igrala na zalasku karijere, a potom je bila i trenerica. Potkraj 90-ih zaigrala je u prvoj postavi Azene i sa svojom tada 14-godišnjom kćerkom Sennom, koja je, uz početni Snježanin trenerski pečat, postala jedna od najboljih mladih odbojkašica Europe.

Posljednji ispraćaj Snježane Ušić bit će u ponedjeljak u 16 sati na groblju u Velikoj Gorici.

 

Obitelji Ušić i Azenić, te velikogoričkoj i hrvatskoj sportskoj zajednici - Hrvatski olimpijski odbor izražava duboku sućut!