Ispis

Preminuo je Ivo Učo Pulanić, velikan zadarske košarke, neumoran, legendarni igrač i trener KK Zadar. Ivo Pulanić rođen je 6. srpnja 1936. u Zadru. Nakon igračke karijere, godinama je radio kao trener mlađih kategorija, ali i seniora KK Zadar. Kroz njegove su ruke, u više od četrdeset godina rada s mladima, prošli brojni zadarski košarkaši.


U dugogodišnjoj uspješnoj karijeri radio je u Ciboni na poziv Mirka Novosela, u talijanskim klubovima Vigevanu, Napulju i Lucci. Dobio je nagradu Grada Zadra za životno djelo 2014.

Najveći trenerski uspjesi: Godine 1970. Mirko Novosel uzima ga za svog pomoćnika u juniorskoj reprezentaciji bivše Jugoslavije s kojom na Europskom prvenstvu u Zadru osvaja prvo mjesto. Od 1970. – 1980. s juniorskom momčadi Zadra osvojio je tri puta prvenstvo Republike Hrvatske i dva puta prvenstvo Jugoslavije, u sezoni 1974/75. s kadetskom momčadi Zadra osvaja prvenstvo Jugoslavije u Zadru (Matulović, Popović, Petranović...). U 1987/88. s juniorima Zadra osvaja prvenstvo Jugoslavije u Domžalama.
(Izvor: Pero Livaić/Narodni list -Zadar)