U Zagrebu je 29. travnja preminuo višegodišnji nogometaš zagrebačke Lokomotive Otto Bobek, poznatiji kao brat velikog Stjepana Bobeka. Rođen je 1927. godine u Zagrebu.


S nogometom je započeo 1943. u zagrebačkom klubu Poštar, a poslije je bio nogometaš Ličanina, gdje je najprije bio junior. Nastupao je u početku na mjestima centarfora i spojke, a poslije je kako je sam govorio nastupao na svim mjestima u momčadi osim vratara i centarhalfa, iako mu je prema vlastitom priznanju najviše odgovarala pozicija desnog krila. Treba reći da je Otto bio dobar tehničar, oslična udarca.

Poslije Drugog svjetskog rata, igrao za zagrebačku Lokomotivu, od 1947. do 1959. igrajući gotovo na svim pozicijama. Bilo je to najuspješnije razdoblje tog kluba. Interesantno je reći da je najbolje igre pružao protiv Partizana u čijem mu je dresu u to vrijeme nastupao brat Stjepan.

Bilo je poziva da braća zajedno zaigraju u dresu Partizana pogotovo kada je ih je vodio poznati mađarski trener Ilies Spitz, ali niti je to Otto želio, a ni brat Stjepan nije bio za to pa bi često znao reći: „Kaj nije dosta, da sam je prešao, sada još da budeš i ti. Ne!

Treba reći da braća Stjepan i Otto Bobek, nikada u karijeri nisu nastupili u istom dresu.
Interesantno je reći da je Otto prvi gol za Lokomotivu zabio Zvonimiru Monsideru, koji je jedno kratko vrijeme čuvao gol Rabotničkog.

Igrao je kao igrač Lokomotive i za željezničku reprezentaciju Jugoslavije. Za reprezentaciju Zagreba, odigrao je 6 utakmica. Poslije završetka igračke karijere bio je i trener juniora Lokomotive. Trenirao je i zagrebačke momčadi Trešnjevku, Radu Končara, RIZ, te kutinsku Moslovinu. Bio je i tehniko Lokomotive i Trešnjevke. Bio je osnivač Lige veterana 1971. godine i izbornik svih amaterskih sastava Zagreba i Hrvatske. Treba istaknuti da je bio trener reprezentacije Zagreba od 1958. do 1974. godine. (hoo/jg)