U Zagrebu, je u petak 27. siječnja u 84. godini života preminuo bivši nogometaš Hajduka, Ante Tonći Vičević.
Rođen je u Dugom Ratu, 21. ožujka 1933. odine. Nogometnu karijeru započeo je u Orkanu iz rodnog mu Dugog Rata, gdje je već 1950. godine, počeo nastupati za prvu momčad.


Odmah u početku bilo je jasno da je Tonći, kako su ga zvali prijatelji, bio igrač za mnogo jače sredine od Dugog Rata. Treba reći da je pedesetih godina Orkan imao odličnu momčad koju su trenirali „hajdukovci“ Ozren Cina Nedoklan, Mirko Bonačić Babica i Antun Lokošek.
Stoga je bilo pitanje trenutku kada će stići poziv za prelazak u jaču nogometnu sredinu. Bilo je ponuda sa više strana, ali Tonću je jasno na srcu bio najbliži Hajduk i stoga nije čudno, da je 1956. godine obukao dres „majstora s mora“. Bila je to prva sezona nakon što se s terene povukao „veliki“ Frane Matošić, koji je tada postao trener.

Igrao je Tonći u bijelom dresu sa velikanima Hajduka kao što su bili Bajdo Vukas, Sule Rebac, Papec, Radović, Luštica, Žanetić, Jole Vidošević i drugi, i u toj momčadi bio je gotovo standardan.

Igrao je u Hajduku do 1961. godine, kada je promijenio sredinu i postao nogometaš zagrebačke Trešnjevke.
Ante Tonći Vičević za Hajduk je odigrao 161 utakmicu i postigao 74 zgoditka.

Nakon odlaska iz Trešnjevke igrao je u Australiji, a karijeru je završio u Trešnjevci.

Posebno je Tonći bio radostan kada se obilježavalo 100 godina kluba, kada je dobio klupsku Povelju, te je potom izjavio da mu je to najdraže priznanje u karijeri, koje mu je odao njegov najdraži nogometni klub.

Posljednji ispračaj Ante Tonća Vičevića biti će u utorak, 31. siječnja u 15,15 sati na krematorija zagrebačkog groblja Mirogoj.

(hoo/jg)