Zagreb, 13. siječnja 2017. - Nakon kratke i teške bolesti 13. siječnja u Zagrebu je preminuo Ivica Frkić, umirovljeni novinar Sportskih novosti i nogometni trener.
Rođen je 10. travnja 1942. godine u Tisnom. Već kao dijete zavolio je nogomet – najvažniju sporednu stvar na svijetu, pa je vrlo rano počeo igru s krpašem u rodnom mjestu. Treba reći da u Tisnom nogomet ima tradiciju još od tridesetih godina prošlog stoljeća, kada je djelovao neregistrirani klub TOŠK (Tisnanski omladinski športski klub).


Igrao je nogomet i u još nekoliko klubova u šibenskom kraju a nosio je dres i kluba sa Šubićevca.
Nakon odlaska iz rodnog kraja, Frkić je nastavio s nogometnom u SR Njemačkoj, gdje je igrao za nekoliko klubova a među ostalima i za BSV 07 Schwenningena, člana Druge Bindeslige – Jug.

Kao igrač Frkić je igrao dobro na više mjesta u momčadi, a najbolje se nalazio u navali i veznom redu.
Za boravka u tadašnjoj SR Njamačkoj, od 1970. godine pisao je ta Sportske novosti o klubovima hrvatskih iseljenika iz pokrajine Baden – Wurttemberg.

Po povratku u Hrvatsku, postao je urednik Inozemnog izdanja Sportskih novosti, gdje je bio zaposlen od 1985. do 1999.
Frkić je povratkom u domovinu ostao uz sport na jedan drugi način, ali bez aktivnog nogometa nije dugo izdržao. Stoga kao nogometni trener s UEFA-a A licencom, vraća se na nogometni teren, ali ovog puta kao trener. Trenirao je između ostalog i Samobor, Karlovac, te Dubravu dok se natjecala u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Treba istaknuti da je Frkić bio asistent i prevoditelj Branku Ivankoviću u njemačkom Hannoveru 96.
Igrao je Frkić i za momčad zagrebačkih novinara, kao i u Ligi veterana.

(hoo/jg)