U Splitu, je u utorak 29. studenog nakon teške bolesti preminula poznata splitska tenisačica i trenerica Magdalena – Lena Dvornik. Rođena je 1952. u Splitu. Bila je članica Tenis kluba Split, gdje je 1963. godine započela s „bijelim sportom“.


Lena je tri puta osvajala naslov pionirske prvakinje Hrvatske, a 1965. osvojila je naslov i pionirske prvakinje Jugoslavije. Kao juniorka bila je tri puta pojedinačno prvakinja Jugoslavije 1967., 1968. i 1969., a dva puta i juniorska državna prvakinja u ženskim parovima. Ovaj je naslov osvojila 1967. u paru s Sonjom Požeg, te 1969. u paru s Vlatkom Husnjak. Iz juniorskog razdoblja svoje karijere u najljepšoj uspomeni ostao joj je nastup u Wimblendonu 1967. godine o kojemu je rado pričala.

I, kao seniorka Lena je osvojila dva naslova prvakinje Jugoslavije u parovima s Irenom Škulj iz ljubljanske Olimpije, 1970. i 1971. godine. Četiri puta ponijela je naslov seniorske prvakinje Hrvatske pojedinačno, a 1977. je ovaj naslov osvojila u paru s Majom Kesić.
Lena je dulje od desetljeća bila na jugoslavenskom tenisačkom vrhu, te je punih 11 godina bila članica ženske reprezentacije.

Od 1976. do 1979. bila je prva igračica i trener TK Union u Klagenfurtu. Nakon povratka u Split bila je trener u matičnom klubu u sezoni 1981./82. Osvojivši s mladom kvalitetnom generacijom ekipni naslov prvakinje Jugoslavije, te pobjednika Kupa Jugoslavije, proglašena je Lena 1981. godine najuspješnijom trenericom grada Splita u izboru tadašnjeg Saveza za fizičku kulturu općine Split (danas Splitski savez športova).

Kao diplomirana pravnica radila je u nekoliko splitskih poduzeća, a posljednjih osam godina provela je na dužnosti tajnice Vaterpolskog i plivačkog sportskog društva Mornar u Splitu.

Sahranjena je na splitskom groblju Lovrinac.

(hoo/jg)