Olimpijska obitelj - In memoriam

Zagreb, 2. siječnja 2019. - U dvorani zagrebačkog Krematorija na Mirogoju rodbina i prijatelji te studenti i djelatnici Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s tugom su se oprostili od profesora Emila Hofmana. Umirovljeni dugogodišnji izvanredni profesor i bivši dekan tog fakulteta preminuo je 21. prosinca 2018. godine u 79. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Zagreb, 27. prosinca 2018. - Točno mjesec dana nakon što je primio najvišu državnu nagradu za zasluge u sportu, u 67. godini napustio nas je legendarni košarkaški trener Boško Božić Pepsi. Cijeli svoj život posvetio je košarci, ponajprije Košarkaškom klubu Zagreb, čiji je bio utemeljitelj, igrač i trener. Vrhunac njegove trenerske karijere bilo je vođenje nacionalne košarkaške vrste potkraj 90-ih godina prošlog stoljeća. Na izborničkoj dužnosti vodio je Hrvatsku 1999. godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj, na kojem su njegovi izabranici zauzeli 11. mjesto.

SPLIT, 24. prosinca 2018. (Hina-Hoo) - Nakon duge i teške bolesti noćas je u Splitu u 81. godini preminuo legendarni trener Hajduka i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Stanko Poklepović.
Legendarni šjor Špaco već neko je vrijeme imao zdravstvenih problema, a umro je u splitskoj bolnici na Križinama u prvim satima 24. prosinca.
Ostat će upamćen po tome što je odgojio brojne generacije Hajdukovih igrača i trenera, a u dugoj karijeri osim Hajduka vodio je i RNK Split, Osijek, Budućnost iz Podgorice, Borac iz Banjaluke, Dubrovnik, radio je u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Iranu.