Olimpijska obitelj - In memoriam

Split, 24. siječnja 2020. - U Splitu je noćas, nakon kratke i teške bolesti, u 91. godini života preminuo Duje Bonačić, legendarni veslač splitskog Gusara, osvajač prve hrvatske zlatne olimpijske medalje 1952. godine u Helsinkiju u četvercu bez kormilara. Barba Duje, dosadašnji najstariji hrvatski olimpijac, pridružio se tako u vječnosti ostalim članovima legendarnog Gusarova četverca: Petru Šegviću, Mati Trojanoviću i Velimiru Valenti.

Zagreb, 15. siječnja 2020. - Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - uputili su sućut obitelji novinarskog doajena, publicista i sportskog dužnosnika Fredija Kramera, iznenadno preminulog u utorak u 89. godini života na Markovu trgu u Zagrebu, nakon posjeta Hrvatskom saboru. Kramer je u bogatoj novinarskoj karijeri desetljećima radio u prestižnim hrvatskim tiskovinama i na radiju (Zagreb), posebno upečatljiv bio je u prijenosima nogometnih utakmica. Kao publicist objavio je brojne knjige i monografije, ponajviše iz nogometa i tenisa.

Zagreb, 26. studenoga 2019. - U nedjelju, 24. studenoga 2019. godine, u Zagrebu je u 82. godini života preminuo legendarni odbojkaš, reprezentativac bivše države, profesor Stevan Pališaški. Rođen je 9. studenoga 1938. godine u Bačkoj Palanci. Odbojkašku karijeru započeo je u Magliću iz Foče (BiH), a zatim je igrao za Jugoslaviju iz Beograda, Mladost iz Zagreba, Metalac iz Siska i Tempo iz Zagreba. Kao član zagrebačkog AOK Mladost osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1963. godine u Napulju.