Olimpijska obitelj - In memoriam

Zagreb, 23. svibnja 2019. - Nakon duge i teške bolesti, u Zagrebu je u 78. godini života preminuo Zlatko Škorić, proslavljeni nogometni vratar i hrvatski olimpijac, sudionik Igara 1964. godine u Tokiju. Rođen je 27. srpnja 1941. godine u Zagrebu, a sportsku karijeru započeo je u zagrebačkom Elektrostroju 1955. godine. Mlad i iznimno talentiran brzo je napredovao pa je tako zapeo i za oko stručnjacima zaduženim za pronalaženje i otkrivanje nogometnih talenata.

Zagreb, 30. travnja 2019. - Legendarna hrvatska kuglačica Štefica Krištof preminula je 29. travnja u Zagrebu u 83. godini života. Rođena je 16. kolovoza 1936. godine u Zagrebu. Bila je članica zagrebačkih kuglačkih klubova: Tekstilac, Mladost i Trešnjevka. Višestruka je prvakinja Jugoslavije i Hrvatske u kuglanju. Za najbolju sportašicu Hrvatske proglašena je dva puta, jednom je bila najbolja sportašica Jugoslavije, a četiri puta - najbolja sportašica Grada Zagreba. Iako po struci nastavnica, radila je kao višegodišnja glavna tajnica Hrvatskog kuglačkog saveza. Zanimljivo je istaknuti da je prije kuglanja Štefica aktivno igrala košarku.

Zagreb, 26. travnja 2019. - U srijedu, 24. travnja, u Beogradu je u 77. godini života preminuo košarkaški olimpijac Zoran Maroević, osvajač srebrne medalje na Igrama u Ciudad de Mexicu 1968. godine. Pripadao je generaciji košarkaša koja je započela s ispisivanjem najljepših stranica u povijesti naše košarke. Bio je odličan pod koševima, vrstan skakač i još bolji strijelac. Zoran Maroević rođen je u Matuljima 27. travnja 1942. godine. Inače, obitelj mu potječe iz Starigrada na otoku Hvaru. S obitelji je 1952. godine odselio u Osijek. Sportsku svestranost Zoran je pokazao već 1957. godine, kada je počeo igrati za Rukometni klub Slavija iz Osijeka.