Olimpijska obitelj - In memoriam

Zagreb, 7. lipnja 2020. - Na današnji dan prije 27 godina u prometnoj nesreći na autocesti Nürnberg - München, u blizini grada Ingolstadta u Njemačkoj, poginuo je jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena Dražen Petrović. "Košarkaški Mozart", kako su ga svojedobno nazvali talijanski novinari, napustio nas je na vrhuncu sportske slave, u 29. godini života.

Ljubljana, 5. lipnja 2020. - Na komemorativnom skupu, održanom u hotelu Grand Union u Ljubljani, obitelj, prijatelji i kolege iz cijelog svijeta te predstavnici slovenske države odali su posljednju počast preminulom predsjedniku Europskih olimpijskih odbora (EOO) Janezu Kocijančiču.

Zagreb, 1. lipnja 2020. - Europska olimpijska obitelj u dubokoj je boli zbog smrti svog predvodnika Janeza Kocijančiča, koji je nakon iznenadne i teške bolesti preminuo u 79. godini života u Ljubljani. Kao osmi predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOO), Kocijančič je izabran na vodeću dužnost u studenome 2017. godine, nakon što je četiri godine bio dopredsjednik EOO-a i čak 12 godina član Izvršnog odbora krovne udruge europskog olimpizma. U njegovu životopisu obilje je istaknutih dužnosti...