Olimpijska obitelj - In memoriam

 Zagreb, 16. listopada 2019. - Nakon duge i teške bolesti, u Zagrebu je 15. listopada 2019. godine u 79. godini života preminuo proslavljeni hrvatski olimpijac Dubravko Mataković. Rođen je 18. siječnja 1941. godine u Karlovcu. Završio je Prirodoslovno-matematički fakultet, stekavši zvanje diplomiranog inženjera fizike. Bio je zaposlen u sektoru informatike Hrvatskih željeznica. Godine 1956. postao je član Porječana, skupine mladića i djevojaka od 12-15 godina, koji su kao dio Pomorsko-brodarskog društva Vir iz Zagreba obilazili rijeke i planine.

Zagreb, 16. listopada 2019. - U utorak, 15. listopada, u 66. godini napustio nas je Zrinko Grgić (rođen 30. ožujka 1954.), dugogodišnji djelatnik i jedan od osnivača Hrvatskog športskog muzeja koji je više od dvadeset godina vodio Zbirku knjižne građe kao prvi i jedini knjižničar Hrvatskog športskog muzeja. Potpuno posvećen radu ustanove koja brine o čuvanju povijesne sportske građe, Zrinko Grgić je uložio beskrajne sate u organizaciju, obradu i očuvanje knjižne građe koja predstavlja osobito vrijedan dio hrvatske baštine.

Zagreb, 11. listopada 2019. godine - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mirogojskom počivalištu legendarnog kanuista Matije Ljubeka, obilježena je 19. obljetnica otkako nas je u obiteljskoj tragediji napustio jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena i još uvijek naš najuspješniji pojedinačni olimpijac u ljetnim sportovima. U ime Hrvatskog kajakaškog saveza (HKS) nazočili su predsjednik Marko Ćurković, trener kajak-kanu reprezentacije na mirnim vodama Vinko Mijočević i stručni tajnik Kajakaškog saveza Zagreba Tomislav Crnković (ujedno i članovi Izvršnog odbora HKS-a).