Olimpijska obitelj - In memoriam

Split, 23. ožujka 2020. - Nakon duge i teške bolesti, u Splitu je u 66. godini preminuo legendarni majstor borilačkih vještina Branko Cikatić, poznat i pod nadimkom 'Hrvatski tigar'. Rođen je 3. listopada 1954. godine u Splitu, a sportski put započeo je u Karate klubu Solin te nastavio u Karate klubu Hajduk iz Splita, u kojem je neko vrijeme obnašao i dužnost klupskog tajnika.

Beograd, 20 ožujka 2020. - U 95. godini u petak je u Beogradu preminuo Borislav Bora Stanković, dugogodišnji glavni tajnik Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Ostavio je dubok trag u svjetskoj košarci, a imao je posebne zasluge i za hrvatsku košarku, založivši se prije tridesetak godina da hrvatska reprezentacija nastupi na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni, na kojima je kasnije osvojila povijesnu srebrnu medalju.

Zagreb, 11. ožujka 2020. - U Zagrebu je u 84. godini preminuo Josip Tomljanović - Slim, nekadašnji istaknuti odbojkaš, potom odbojkaški trener, sudac i sportski dužnosnik. Rođen je 27. svibnja 1936. godine u Sisku, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu, a u tom razdoblju počeo je i igrati odbojku kao član Segeste. S dolaskom na studij u Zagreb (upisao je Fakultet elektronike i računarstva te kasnije i Fakultet za fizičku kulturu, danas Kineziološki fakultet), postao je članom OK Lokomotiva.