Olimpijska obitelj - In memoriam

Zagreb, 26. listopada 2019. - Još jedna legenda hrvatskog vaterpola otišla je u povijest. U 80. godini života u Zagrebu je preminuo Ante Matošić, pridruživši se u vječnosti bratu blizancu Jakovu koji nas je napustio prije četiri godine. Ante Matošić je rođen 3. svibnja 1940. godine u Splitu. S vaterpolom je počeo u splitskom Jadranu, da bi potom igrao za Mornar, s kojim je bio državni prvak 1961. godine. Uslijedio je nastavak školovanja, odnosno odlazak na fakultet u Zagreb, gdje je nastavio igrati vaterpolo. Najprije igra za Medveščak, s kojim 1966. osvaja Zimsko prvenstvo Jugoslavije, što je tada bilo gotovo nezamislivo da jedan drugoligaški klub može ostvariti ovako veliki uspjeh.

 Zagreb, 16. listopada 2019. - Nakon duge i teške bolesti, u Zagrebu je 15. listopada 2019. godine u 79. godini života preminuo proslavljeni hrvatski olimpijac Dubravko Mataković. Rođen je 18. siječnja 1941. godine u Karlovcu. Završio je Prirodoslovno-matematički fakultet, stekavši zvanje diplomiranog inženjera fizike. Bio je zaposlen u sektoru informatike Hrvatskih željeznica. Godine 1956. postao je član Porječana, skupine mladića i djevojaka od 12-15 godina, koji su kao dio Pomorsko-brodarskog društva Vir iz Zagreba obilazili rijeke i planine.

Zagreb, 16. listopada 2019. - U utorak, 15. listopada, u 66. godini napustio nas je Zrinko Grgić (rođen 30. ožujka 1954.), dugogodišnji djelatnik i jedan od osnivača Hrvatskog športskog muzeja koji je više od dvadeset godina vodio Zbirku knjižne građe kao prvi i jedini knjižničar Hrvatskog športskog muzeja. Potpuno posvećen radu ustanove koja brine o čuvanju povijesne sportske građe, Zrinko Grgić je uložio beskrajne sate u organizaciju, obradu i očuvanje knjižne građe koja predstavlja osobito vrijedan dio hrvatske baštine.