Ispis

Zagreb, 15. ožujka 2022. - Nacionalni sportski savezi iz članstva Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nastavljaju s prihvatom sportaša i sportašica izbjeglih iz ratom zahvaćene Ukrajine. Obveza im je ispuniti obrasce za svakog zbrinutog sportaša, trenera ili prateću osobu te ih dostaviti HOO-u koji posreduje u refundaciji financijskih sredstava iz Europskih olimpijskih odbora (EOO).

 

Nakon jedriličarskog, iz Hrvatskog saveza za skokove u vodu izvijestili su o prispijeću 28 članova ukrajinske reprezentacije, među kojima je 16 skakača/skakačica u vodu i devet trenera, u pratnji liječnika, fizioterapeuta i administrativne predstavnice istovrsnog ukrajinskog sportskog saveza. Potvrđeno je da su Ukrajinci odlučili poslati u Hrvatsku svoje najbolje sportaš(ic)e i trenere iz tog sporta, a budući da ne dolaze svi u zajedničkom aranžmanu, očekuje se da će za nekoliko dana biti svi na okupu.

Jednako tako, vrlo aktivan je i Hrvatski boksački savez, u čiju središnjicu je stigao popis predstavnika tog sporta koji bi privremeno utočište pronašli u Hrvatskoj. Među onima koji dolaze su i vrlo respektabilni boksači koji mogu biti od velike pomoći hrvatskim boksačkim uzdanicama. (hoo/vk)