Zagreb, 12. srpnja 2021. - Visoki predstavnik i zastupnik za međunarodne odnose Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sportskog vijeća Dubaija (Dubai Sports Council), vrhovnog sportskog tijela u UAE-u, Mohhamad Abdulla Mohammad Saleh, boravi u Hrvatskoj u posjetu Hrvatskom boksačkom savezu, s kojim preko predsjednika Bone Bošnjaka i posebnog savjetnika Jurice Runtića ima razvijenu dugogodišnju uspješnu suradnju.

 

Tom prigodom Mohammad Abdulla sastao se s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom, glavnim tajnikom Sinišom Krajačem, te voditeljicom Odjela za međunarodnu suradnju Ljiljanom Ujlaki Šubić. U pratnji uvaženog gosta iz UAE-a bilo je vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza - predsjednik Bono Bošnjak, dopredsjednik general Mladen Mikolčević, posebni savjetnik Jurica Runtić i stručna tajnica Nikolina Jurić.

Gospodin Abdulla upoznao je vodeće ljude HOO-a s inicijativom Olimpijskog odbora Ujedinjenih Arapskih Emirata za tješnjom suradnjom, jer Emiraćani su oduševljeni sportskim uspjesima Hrvatske i vrlo zainteresirani za naše stručnjake i sportaše: Naravno, osim nogometnih koji već redovito dobivaju angažmane u Emiratima.

U Emiratima bi željeli ugostiti hrvatske selekcije iz raznih sportova na pripremama i natjecanjima u UAE, te im staviti na raspolaganje modernu i vrhunski opremljenu sportsku infrastrukturu. Suradnja bi se odvijala i kroz dolaske sportaša i reprezentacija iz UAE-a na pripreme i usavršavanja u Hrvatsku.

Predsjednik Mateša je zahvalio na posjetu i inicijativi, upoznao gosta o sličnoj suradnji koju HOO ima s brojnim drugim olimpijskim odborima i izrazio spremnost za produbljivanje sportskih odnosa s UAE-om na korist sportaša obiju zemalja.

U tom smislu dogovorena je priprema dokeumenta (memoranduma) o načinima suradnje, dogovor o daljnjim koracima i sastancima, a posebni će dobitak biti to što posebni savjetnik HBS-a Jurica Runtić ubrzo počinje raditi u UAE-u na visokoj poziciji u sportskom menadžmentu, kao direktor i savjetnik predsjednika FC Al Ittihad Kalbe i bit će s Mohammadom Abdullom glavna spona u proširenju međusobne suradnje između dvaju olimpijskih odbora, a to znači i sportaša Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. (hbs/hoo)