Podgorica/Zagreb, 21. siječnja 2021. - Crnogorski olimpijski komitet (COK) uputio je tri tisuće eura financijske pomoći za otklanjanje posljedica razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji u Republici Hrvatskoj.

 

U razgovoru s hrvatskim kolegama predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da žali zbog posljedica koje je izazvala ta prirodna katastrofa, kao i da se nada da će se Hrvatska što prije oporaviti te da će iz ove nesreće izaći jača i složnija.

- Financijska sredstva uplaćena su na poseban račun pod nazivom Prijatelji na djelu, koji su otvorili Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) - priopćeno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se i to da će sredstva biti iskorištena za pomoć sportašima, sportskim radnicima i njihovim obiteljima za ponovno uspostavljanje normalnih životnih uvjeta, kao i za vraćanje u funkciju srušenih i oštećenih sportskih objekata. (mina/hoo)

 

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša zahvalio je kolegi Dušanu Simonoviću i cjelokupnom Olimpijskom odboru Crne Gore na vrijednoj donaciji:

 

Dragi prijatelji,

od srca vam zahvaljujem na donaciji i činu solidarnosti koji je i praktična potvrda postulata olimpizma i humanosti. Davno je rečeno da se prijatelji poznaju u nevolji, a vi ste ovim činom upravo pokazali da ste istinski prijatelji. Želeći vam svima ponajprije dobro zdravlje, a onda i uspješnu 2021. godinu na sportskom i svakom drugom planu, izražavam veselje zbog buduće suradnje i novih poglavlja prijateljstva s Crnogorskim olimpijskim odborom.