Zagreb, 14. srpnja 2020. - U radnom posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) boravio je predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora Bogdan Gabrovec. S domaćinom, čelnikom HOO-a i članom IO-a EOO-a Zlatkom Matešom, razgovarao je o predstojećoj sjednici Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora (EOO), planiranoj za kraj rujna u Ljubljani. Ukoliko dopuste antipandemijske mjere (COVID-19), na tom bi skupu gost trebao biti i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

 

Osim o organizacijskim aspektima sjednice, Mateša i Gabrovec razgovarali su i o otežanim trenažnim aktivnostima sportaša i sportašica uslijed pogoršane sigurnosno-zdravstvene situacije u objema državama. Istaknuli su da su odnosi dviju susjednih država na sportskom planu kao i uvijek - izvrsni.

Posljednji susret dvojice čelnika nacionalnih olimpijskih odbora bio je početkom lipnja na komemoraciji za pokojnog predsjednika EOO-a Janeza Kocijančiča, čijim je odlaskom slovenski, europski i svjetski olimpizam izgubio velikog zaslužnika. (hoo/vk)