Zagreb, 24. siječnja 2020. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je u središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu prijam za novog alžirskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Mokhtara Aminea Khelifa. Tom prigodom razgovaralo se o unaprjeđenje sportske suradnje između dviju država, za koju su temelji postavljeni još prije 13 godina. Naime, 2007. godine na Brijunima je potpisan Memorandum o suradnji između Hrvatskog i Alžirskog olimpijskog odbora.

Nezaobilazna tema razgovora bio je nogomet. Nj. E. Khelif izrazio je divljenje hrvatskim nogometašima za naslov svjetskih doprvaka u Rusiji 2018. godine, a pohvalio je i naše sjajne rukometaše. Najavio je skorašnji posjet Hrvatskom nogometnom savezu i susret s predsjednikom Davorom Šukerom, deklariravši se velikim nogometnim poklonikom, štoviše, i aktivnim malonogometašem. 

Predsjednik HOO-a Mateša obećao je Nj. E. Khelifu posredovanje u svim akcijama za uspostavu i unaprjeđenje suradnje predstavnika alžirskog sporta s dionicima sustava hrvatskog sporta.
Sastanku su nazočili i glavni tajnik HOO-a Josip Čop te voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju HOO-a Ljiljana Ujlaki Šubić. Budući da je gospođa Ujlaki Šubić ujedno i članica Izvršnog odbora Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI), razgovaralo se i o predstojećim (XIX.) Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu 2021. godine. (hoo/vk)