Zagreb, 16. listopada 2019. - Korejska tvrtka Nassau, koja od utemeljenja 1971. godine proizvodi i distribuira sportsku opremu, a ponajviše lopte za sve loptačke sportove, donirala je Hrvatskom olimpijskom odboru 500 lopti (od toga 470 košarkaških) za potrebe lokalnih sportskih zajednica. Glavni menadžer tvrtke Nassau, Ho-Cheol Lee, u društvu ravnateljice KOTRA-e (Korejskog poslovnog centra u Zagrebu) Eun Ah Park, uručio je simbolični „robni ček“ dopredsjednici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Morani Paliković Gruden, uz najavu da će isporuka lopti biti krajem ovoga mjeseca i početkom studenoga.

Osim zahvale i izraženog zadovoljstva ovom donacijom, Paliković Gruden je istaknula i važnost posebne donacije od 30 nogometnih i 20 košarkaških lopti, namijenjenih ženskom ekipnom sportu, u čijoj je popularizaciji vrlo aktivna te za taj rad nagrađivana od prestižnih međunarodnih udruga.

O statusu sporta u RH, povezanosti s drugim djelatnostima, ustroju HOO-a, kao i nastojanjima za veću zastupljenost žena u upravljačkim strukturama sporta, prezentaciju je održala dopredsjednica HOO-a Sanda Čorak.

Glavni menadžer tvrtke Nassau, Ho-Cheol Lee, predstavio je južnokorejsku tvrtku i njezin sportski asortiman, naglasivši stalnu zastupljenost na Azijskim igrama te neke značajnije uspjehe na globalnoj razini, poput izbora za službenu tenisku lopticu na OI u Seuolu 1988. godine ili na Australian Openu u približno istom razdoblju.

Skupu u zagrebačkom hotelu Panorama nazočili su predstavnici nekoliko županijskih sportskih zajednica, kojima će lopte i biti donirane, te 15 nogometašica ŽNK Agram - kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta. (hoo/vk)