Zagreb, 8. travnja 2019. - Izvršni odbor Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI) 6. travnja se u grčkom Patrasu sastao s dužnosnicima Organizacijskog odbora drugog izdanja Mediteranskih igara na pijesku, koje će se od 25. do 31. kolovoza ove godine održati u tom grčkom gradu. Sastanku je nazočio i zamjenik grčkog ministra sporta George Vassiliadis, koji je ukazao na značajan napredak u organizacijskim aktivnostima događaja te obećao potporu države domaćinu.

Izvršni odbor MOMI-ja posjetio je lokacije sportskih borilišta, odobrivši pritom i njih i broj sportskih disciplina, kao i program drugih Mediteranskih igara na pijesku. Opskrba i smještaj sportaša, kao i njihovih pratitelja, glavni su prioritet domaćina u dolazećem razdoblju, a za 3. svibnja predviđen je sljedeći posjet koordinacijskog povjerenstva Patrasu.

Osim o ovoljetnim Igrama na pijesku u Patrasu, na sastanku Izvršnog odbora raspravljalo se i o Mediteranskim igrama koje će se održati u alžirskom Oranu 2021. godine. Održani su i zasebni sastanci Izvršnog odbora, Tehničke i Medicinske komisije MOMI-ja. Uoči otvaranja sastanka Izvršnog odbora, predsjednik Amar Addadi pozdravio je novu članicu vodećeg tijela MOMI-ja, hrvatsku predstavnicu Ljiljanu Ujlaki Šubić, zaželivši joj puno uspjeha u njezinoj novoj misiji. Primjenjujući statut MOMI-ja, koji nalaže nazočnost najmanje dviju članica među ukupno 15 članova, voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju Hrvatskog olimpijskog odbora postala je tako druga kooptivna članica Izvršnog odbora MOMI-ja.

HOO čestita Ljiljani Ujlaki Šubić na promaknuću u vodeće tijelo Međunarodnog odbora Mediteranskih igara!