Zagreb, 16. srpnja 2018. - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) inicijator je izrade Povelje o pravima i odgovornostima sportašica i sportaša. S tim u vezi, početkom ovoga tjedna otvorena je mogućnost anketnog sudjelovanja sportaš(ic)a s ciljem da upravo oni svojim prijedlozima oblikuju spomenuti dokument.


Sportaši i sportašice otprije registrirani na Athlete365 dobili su e-mail od upravnog odbora s jedinstvenim linkom za provedbu ankete. Oni koji još nisu registrirani mogu posjetiti stranicu www.olympic.org/athlete365/athletecharter, kako bi se prijavili i preuzeli obrazac za anketu. Želja je potaknuti što veći broj elitnih sportaša na sudjelovanje u anketi koja bi trebala biti i najveća dosad provedena anketa među sportašicama i sportašima.
U pismu koje potpisuje predsjednica 20-eročlanog UO-a Athlete365, Sarah Walker, upućen je poziv sportaši(ca)ma da ne propuste priliku učiniti nešto za sebe te da animiraju i tisuće drugih kolega na sudjelovanje u anketi. I hrvatski sportaši pozvani su na sudjelovanje, ali i na širenje informacija o ovom projektu putem društvenih mreža. Puno mogu pridonijeti i samim prosljeđivanjem stranica s anketnim obrascem, uz korištenje hashtagova #ShareMyVoice i #AthleteCharter. Možebitna pitanja ili prijedlozi mogu se uputiti na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. (hoo/vk)