Zagreb, 19. lipnja 2018. - U sklopu jednotjednog posjeta Republici Hrvatskoj (od 18. do 25. lipnja 2018. godine) izaslanstvo izraelskih sportskih direktora posjetilo je i Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Nakon boravka u Središnjem državnom uredu za šport (SDUŠ), a i da sve ostane u sportskom duhu, 18 cijenjenih gostiju i gošći (15 direktora i tri direktorice), predvođenih šefom delegacije Gazijem Nujeidatom, pješice je stiglo u HOO.
U gotovo jednosatnom druženju s dopredsjednicom HOO-a Sandom Čorak, pomoćnicom glavnog tajnika za pravne poslove Biserkom Vrbek i voditeljicom HOO-ova Odjela za međunarodnu suradnju Ljiljanom Ujlaki Šubić gosti iz Izraela upoznati su s funkcioniranjem krovne udruge hrvatskog sporta. Nakon uvodnog izlaganja dopredsjednice Čorak, uslijedila su pitanja o ustroju HOO-a, ali i ona praktična, poput upita o počecima kategorizacije najmlađih sportaša. Naravno, pojasnili su i izraelska iskustva na tu temu. Tri predstavnice HOO-a imale su odgovore na sva njihova pitanja, a na kraju i darove u znak sjećanja na boravak u HOO-u.
Nakon ručka, gosti iz Izraela posjetili su sportsku dvoranu Arenu Zagreb, Kineziološki fakultet u Zagrebu, KK Cedevita i potom - grad Split. Za upotpunjenje dojma o ljepotama Hrvatske svratili su i na Plitvice.
Hrvatski olimpijski odbor ima s izraelskim nacionalnim olimpijskim odborom potpisan memurandum o sportskoj suradnji, a ovaj posjet njihovih sportskih dužnosnika Lijepoj našoj zasigurno će dodatno učvrstiti uspostavljene veze. (hoo/vk)