Zagreb, 6. lipnja 2018. - Dva iznimno vrijedna ovotjedna promaknuća dogodila su se hrvatskim dužnosnicima u tijelima međunarodnih sportskih udruga. U izboru predsjednika i sedam članova Komisije za pravne poslove Europskih olimpijskih odbora (EOO) nije zaobiđen ni stručni kadar Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Pomoćnica glavnog tajnika HOO-a za pravne poslove, Biserka Vrbek, nova je članica EOO-ove komisije za istovrsnu djelatnost. Uz nju i Luksemburžanina Marca Theisena kao predsjednika, još pet država ima predstavnike u spomenutoj komisiji: Cipar, Irska, Italija, Norveška i Slovenija.
Iz Međunarodne automobilističke federacije (FIA) stigla je potvrda vrijednosti hrvatskog dužnosnika Zrinka Gregureka koji je već godinama prvi pomoćnik predsjednika Jeana Todta. Na sjednici FIA-ina središnjeg tijela (World Motosport Sport Council - WMSC) u glavnom gradu Filipina - Manili, imenovani su i koordinatori nadležni za svih 12 zona auto i karting sportova diljem svijeta. Na prijedlog predsjednika FIA-e Jeana Todta, za koordinatora 14 država Srednjoeuropske zone (SEZ) ponovno je imenovan glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te član Vijeća HOO-a, Zrinko Gregurek.
Podsjetimo, najviše pozicioniranom Hrvatu u FIA-i to je druga prestižna dužnost u toj udruzi, budući da je već u trećem mandatu član i FIA-ina središnjeg tijela - WMSC-a, popularno zvanog “svjetska automobilistička vlada”.
Hrvatski olimpijski odbor čestita Biserki Vrbek i Zrinku Gregureku na izboru odnosno reizboru u važna međunarodna sportska tijela, želeći im uspješne četverogodišnje mandate! (hoo/vk)