Zagreb, 7. ožujka 2018. - U radnom trodnevnom posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) boravilo je peteročlano izaslanstvo Kosovskog olimpijskog odbora (KOO). Tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda i dvaju olimpijskih odbora rezultiralo je svojevrsnom obukom zaposlenika KOO-a u nekoliko poslovnih segmenata.

U sastavu izaslanstva iz Prištine boravili su: voditelj projektnog odjela Jeton Rudari, financijski direktor Endrit Syla, izvršna pomoćnica direktora Rejhan Halili, pravna referentica Blerina Imeri i glasnogovornik KOO-a Kushtrim Krasniqi.
Na završnom sastanku u prostorijama HOO-a gosti iz Kosovskog olimpijskog odbora istaknuli su da se s puno korisnih praktičnih saznanja vraćaju kući te su zahvalili HOO-u na gostoprimstvu i obuci. Glasnogovornik KOO-a Kushtrim Krasniqi istaknuo je kako je nogomet najpopularniji sport na Kosovu, ali da su iznimno popularni i borilački sportovi, posebno judo, nakon za njih povijesne zlatne olimpijske medalje Majlinde Kelmendi u Riju 2016. godine. Prema njegovim riječima, hrvatski će nogometaši imati na Kosovu brojne fanove tijekom SP-a u Rusiji. Poželio je „vatrenima“ da napokon odu do kraja.

- Nadam da ovaj prvi neće biti i naš posljednji susret. I ubuduće vam stojimo na raspolaganju za sve vrste savjetodavne pomoći kako bi vaš olimpijski odbor bio što efikasniji u radu - kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Izaslanstvo s Kosova završilo je posjet HOO-u razgledavanjem zagrebačkog Gornjeg grada. Uoči odlaska pozvali su svoje domaćine na uzvratni posjet Prištini. (hoo/vk)