Zagreb, 6. ožujka 2018. - Iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Lausannei službeno je potvrđeno da će mladi Riječanin Filip Ožbolt biti sudionik novinarske obuke na listopadskim Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu, i to kao jedan od samo 30 mladih novinara iz cijeloga svijeta.

Drugim riječima, nakon pobjede na nacionalnom izboru u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), Filip je kao član četveročlanog izaslanstva izabran i u kontinentalnoj selekciji trećeg izdanja MOO-ova Programa za mlade novinare.

- Kada vam stigne obavijest da ćete predstavljati svoj kontinent na svjetskoj razini u poslu koji radite i volite, zvuči uistinu laskavo. Zahvaljujem svima koji su mi pomogli u ovome izboru - poruka je Filipa Ožbolta.

Sve troškove zrakoplovnog putovanja u dolasku i odlasku, hotelskog smještaja i medijske obuke Filipa Ožbolta u Buenos Airesu (30. rujna - 19. listopada 2018.) snosit će Međunarodni olimpijski odbor. Ukoliko dokaže svoj novinarski potencijal (u tiskovnom, radijskom, televizijskom i internetskom novinarstvu) i pred iskusnim mentorima iz nekoliko država, Filipu se otvara nova prestižna mogućnost - ulazak u Top 15 mladih novinara s pet kontinenata i nastavak obuke. Naime, polovica izabranika iz Buenos Airesa u novoj će selekciji zaslužiti i drugi stupanj medijske obuke - na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lausannei početkom 2020. godine, također o trošku MOO-a. (hoo/vk)